Type R 2.0 VTEC TURBO på bane, sett forfra

EKTE YTELSE

Type R har en ytelsesvillig 2.0 VTEC TURBO-motor, en ny dataregistreringsfunksjon, tre selektive kjøremoduser og lettere bremser. Kombinert med det oppgraderte og avanserte fjæringssystemet sørger alle disse komponentene for topp ytelse – hele veien inn til mål.

Bla

Honda Civic Type R GT på bane, sett skrått forfra

Ny ytelsesdatalogger

For aller første gang, uansett Honda-modell, finner du en ny ytelsesdatalogger – og den er eksklusive for Type R. Den har fått navnet LogR, har tre hovedfunksjoner og kombinerer Type Rs innebygde datamaskin og sensorer med en smarttelefonapp, slik at førere kan overvåke og registrere en rekke ytelsesparametere. Disse kan så brukes til å forbedre kjøreferdighetene på og utenfor banen.

Honda Civic Type R GT på bane, sett skrått forfra

Se den kjøre

Når du er koblet til smarttelefonen, vises en ytelsesmonitor på Type Rs midtre skjerm via appen, og på denne ser du kjøretøyet mens du kjører. Den viser viktig motorinformasjon også, i tillegg til girposisjoner. Du kan også velge mellom en "G-meter"-visning som indikerer akselerasjon, bremsing og svinging, eller en "3D"-visning, som viser disse bevegelsene i sving sett ovenfra.

Honda Civic Type R GT på bane, sett skrått forfra

When seconds count

Loggmodus er ganske enkelt utviklet for å hjelpe deg med å oppnå best mulig rundetider på bane og for å forbedre ferdighetene dine. Ved hjelp av GPS oppfordrer appen til jevn kjøring ved å vise et fargekodet spor av hver runde. Det er en fin måte å se linjene dine på og oppmuntrer til jevn bruk av clutch, girskift, ratt, bremser og gasspedal. Føreren kan lagre rundetider for senere sammenligning.

Honda Civic Type R GT på bane, sett skrått forfra

Kjøring i hverdagen

Auto Score bidrar til å forbedre kjøreferdighetene dine i hverdagen ved å holde oversikt over akselerasjon, retardasjon samt kjøring i sving og rett fram. Auto Score-funksjonen oppmuntrer til tryggere, jevnere kjøring og er ikke utviklet for å få ned rundetider, slik som LogR-modusen. Den lagrer også en historisk oversikt for å vise hvordan kjøringen forbedres.

Nærbilde av fotpedaler

Føl kraften

Type R reagerer umiddelbart med sin effektive og kraftige 2,0-liters VTEC Turbo-motor. Den har en toppeffekt på 320 hk ved 6500 o/min, og toppmomentet er 400 Nm fra 2500 til 4500 o/min. Når du hører den rå eksoslyden, kombinert med Active Sound Control (ASC) som gir deg motorlyd over lydsystemets høyttalere, kicker også adrenalinet ditt inn.

Nærbilde av fotpedaler

Dyrets tenner

Civic Type Rs manuelle girkasse sørger for skarpere giring over alle seks gir og gir deg en akselerasjonen du ikke har opplevd maken til. I tillegg har du det turtallsmatchende kontrollsystemet som skaper en nyttig kontakt med føreren. Det arbeider progressivt i alle kjøremoduser og sørger dermed for at du sømløst kan foreta girskift uten noen form for girstøt – akkurat som en profesjonell. Denne bilen får følelsene dine i sving og slipper ikke taket.

Nærbilde av fotpedaler

Stopping power

For å lede bort varme og redusere bremsesvekkelse har Civic Type R fått et oppgradert, lettere bremsesystem. Med todelte, flytende bremseskiver foran og splitter nye bremseklosser vil du oppleve bedre ytelse på banen med en mer direkte følelse gjennom bremsepedalen.

Nærbilde av fotpedaler

Hold sporet

Kontrollprogramvaren i det adaptive støtdempersystemet beregner nå veiforholdene raskere, noe som gir bedre demperreaksjoner for mer nøyaktig kjørerespons. Foringene foran og bak er oppgradert og fjæringen bak har stivere fjæringsarmer for å gi bedre spissing under kjøring i svinger. Dette gir en skarpere styrefølelse og bedre kontroll. Denne bilen omfavner veien og protesterer ikke når du ber om mer effekt.

SIKKER KJØRING

Type R-serien har avanserte sikkerhetsfunksjoner utviklet for å holde deg og passasjerene trygge.

Honda Civic Type R ute, sett skrått bakfra.

Kollisjonsbegrensende bremsesystem

Hvis det er risiko for kollisjon med et kjøretøy eller en fotgjenger, varsler denne funksjonen deg om faren, og reduserer hastigheten din for å minimere alvorlighetsgraden av eventuelt sammenstøt.

Varslingssystem for frontkollisjoner

Varslingssystem for frontkollisjoner varsler deg om risikoen for en kollisjon ved lav hastighet. Dette nyttige sikkerhetssystemet informerer deg med lyd- og lysvarsler som vises på dashbordet, samtidig som din Type R reduserer farten og stopper uten at du må holde foten på bremsen.

Kjørefeltassistent

Kjørefeltassistentsystemet sørger for en mindre stressende kjøreopplevelse, spesielt på motorveier, ved å holde bilen midt i feltet. Funksjonen overstyres når blinklyset brukes.

 

Begrensing av utforkjøring fra vei med kjørefeltvarsling

Systemet for gjenkjenning av trafikkskilt identifiserer trafikkskilt og overfører informasjonen til deg via et visuelt display. To skilt kan vises til enhver tid.

Adaptiv cruisekontroll

Adaptiv cruisekontroll sørger for å holde trygg avstand til kjøretøyet foran deg. Hvis et kjøretøy som kjører i en tilstøtende fil, har til hensikt å legge seg inn foran deg, forutser Honda dette og justerer hastigheten automatisk. Den innstilte hastigheten gjenopptas først når faren er over.