HVORDAN MAKSIMERE REKKEVIDDEN TIL DIN HONDA E

Rekkevidden til alle kjøretøy kan påvirkes av miljøet de kjøres i og av hvordan bilen brukes, spesielt omgivelsestemperaturen har stor innvirkning på rekkevidden. For elektriske kjøretøy kan lave omgivelsestemperaturer påvirke rekkevidden betydelig. Et batteri trives best ved "rimelige" temperaturer og gjør det dårligst under ekstreme sommer- og vintertemperaturer. Kjemien i batteriene er optimalisert for å fungere godt ved rundt 20-25 grader. De elektrokjemiske prosessene går langsommere når det er kaldt.

Denne informasjonen inkluderer praktiske detaljer som du kan bruke for å maksimere kjøretøyets rekkevidde, spesielt når det er kaldt ute.

Å kjøre elbil er som å ha en smarttelefon, den må lades jevnlig for å fungere.

Honda e er først og fremst beregnet på bypendling – en oppgave bilen løser med bravur.

Med Honda e får du en bil med en utrolig svingradius på 4,3 meter, som gjør at du enkelt kommer deg rundt i trange svinger og hjørner. En annen god detalj som forenkler kjøring i urbane miljøer, er én pedalfunksjon. Med én pedalfunksjon kan du akselerere og bremse din Honda e ved kun å bruke gasspedalen. Trå ned gasspedalen og la bilen akselerere som vanlig. Slipp den for å aktivere regenerativ bremsing og bremse bilen. Bremsepedalen brukes kun til nødstopp.

Med sine kompakte mål, hurtigladefunksjon og avanserte parkeringshjelp er bilen optimalisert perfekt for bykjøring.

FORVARMING AV KUPEEN

Det er viktig å benytte seg av alle de smarte og innebygde funksjonene som effektiviserer strømforbruket, f.eks. å forvarme bilen 20-30 minutter før du kjører hjemmefra. Når du forvarmer kupeen med bilen koblet til laderen, får du varme til en større del av turen. Det gjør at behovet for å bruke energi til setevarme, rattvarme og vindusvarme ikke blir så stort under reisen, selv om disse funksjonene ikke er storforbrukere i den samlede strømregningen.

Det er to parametere som må stilles inn før forvarmingsfunksjonen kan brukes: tidsplan og temperatur. Begge kan stilles inn med My Honda+-appen eller direkte på bilens instrumentpanel. En smart detalj er at innstillinger gjort i det ene systemet automatisk kopieres til det andre.

Kapasiteten til høyspentbatteriet kan reduseres ved kalde omgivelsestemperaturer, noe som kan påvirke rekkevidden til kjøretøyet. Hvis forvarmingen er aktiv når en lader er tilkoblet og temperaturinnstillingen er satt til "varmere", kan høyspentbatteriet også varmes opp, noe som øker kapasiteten. Nettopp kaldstart i kulde gjør at batteriets effektivitet reduseres.

Selve forvarmingen kan innstilles til maksimalt 30 minutter. Det er ikke mulig å planlegge flere oppvarminger på rad. Det kreves et intervall på minst 40 minutter mellom slutten av en forvarming og starten av den neste.

I avsnittet om fjernklimakontroll i instruksjonsboken er det forklart nærmere hvordan forhåndsinnstilling av klimafunksjoner skal benyttes, herunder at det er sikkerhetsadvarsel og nærmere detaljer vedrørende krav til drift.

Forvarming av kupeen øker førerkomforten og reduserer energibehovet ved bruk av kjøretøyet, noe som øker kjøretøyets brukbare rekkevidde.

ØKONOMISK KJØRING

Avstandsmåleren i instrumentpanelet viser beregnet rekkevidde basert på bilens historiske forbruk. Dette betyr at denne måleren er dynamisk og kan vise lengre rekkevidde under en kjøretur enn da du begynte å kjøre.

Det du kan gjøre for å få kjørecomputeren til å vise lengre rekkevidde er å kjøre bilen forsiktig og økonomisk over lengre tid. En liten reduksjon i kjørehastighet kan ha en betydelig innvirkning på rekkevidden. Å bruke kjøreassistentfunksjoner som adaptiv cruisekontroll for å holde hastigheten konstant bidrar til å gi en lengre rekkevidde for din Honda e.

Det anbefales å holde et forbruk på ca 18 kWh pr. 100 kilometer. Dette tilsvarer en rekkevidde på ca. 200 kilometer. Batteristørrelsen er 35,5 kWh. Den er en av de mest kompakte i sin klasse og er utviklet slik at det er en god balanse mellom lav vekt, hurtiglading og optimal funksjon for daglig pendling samt en kjøreavstand på ca. 200 km. Rekkevidden kan overvåkes og tilbakestilles i kjørecomputeren under tur "A" og "B" i instrumentpanelet, og det er den beste måten å vite hvor langt bilen kan kjøre.