Honda`s policy for håndtering av personopplysninger

Honda er opptatt av å beskytte og respektere ditt personvern. Denne personvernserklæringen vil forklare deg hvordan Honda Motor Europe Ltd (Norge), heretter kalt «Honda Norge» behandler dine personlige data når du besøker våre nettsider, kontakter oss, eller i sammenheng med websider, mobilapplikasjoner, eller andre sammenhenger som refererer til denne personvernerklæringen.
Denne personvernerklæringen beskriver også hvordan vi beskytter dine datarettigheter, inkludert retten til å avstå fra noe av dataprosesseringen Honda gjennomfører. Mer informasjon om dine rettigheter, og hvordan du utøver dem, er spesifisert i «Dine valg og rettigheter»-delen.
Vi kan også gi deg tilleggsinformasjon når vi samler inn dine personlige data, når vi tror det vil være til hjelp å gi relevant og tidsriktig informasjon.

Hvilke personlige data samler vi inn

Vi behandler følgende typer personlige data:

 • Kontaktinformasjon: Epostadresse

 

Hvorfor vi samler inn, bruker og lagrer dine personlige data

Vi samler inn, og lagrer, dine personlige data av følgende årsaker:

 • Hvor det er nødvendig for Hondas interesser, som listet opp nedenfor, og hvor dette ikke er I konflikt med dine databeskyttelsesrettigheter
   o Å levere til deg Hondas online innhold og relaterte tjenester.
   o For å kunne behandle og besvare din henvendelse, for eksempel hvis du bestiller en prøvekjøring via våre nettsider.
   o For å kunne kontakte deg i sammenheng med ovenstående punkt.
   o For å kunne be deg om din mening, eller delta i en spørreundersøkelse om våre produkter og tjenester.
   o For å forstå hvilke deler av vårt online-materiell som er populært/mest brukt, og hvilket innhold som behøver endringer/oppdateringer.
   o For å kunne besvare eventuelle henvendelser fra deg angående spørsmål eller klager.
 • Hvor du har gitt din aksept
   o For eksempel for å sende deg markedsføringsinformasjon om våre produkter og tjenester som kan være interessant for deg, via epost. Vi vil alltid tilby deg muligheten til å stoppe å motta slik direkte markedsføring.
 • Der det er nødvendig for å utføre en kontrakt/avtale du har med Honda
   o For eksempel for å levere et Product du har bestilt.
   o Ved å beskytte og håndheve vår legitime forretningsrettigheter, og juridiske rettigheter. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, bruk i sammenheng med juridisk samsvar, reguleringer og andre juridiske sammenhenger (som for eksempel i sammenheng med rettslige prosesser) og andre lovpålagte rapporteringssammenhenger.

Honda vil også konvertere personlige data til anonyme data, og bruke det (normalt på en overordnet statistisk basis) for analyse til å forbedre Hondas online-innhold, analysere trender og skreddersy våre tjenester. Overordnede statistiske data identifiserer ikke deg og ditt personlige bruk av Hondas innhold på internett.

Hvordan vi deler dine personlige data

 • Overføring internt i Hondas juridiske enheter
  Vi deler dine personlige data med medlemmer av Honda-gruppen.
 • Overføring til din aktuelle autoriserte Honda-forhandler/verksted
  Din aktuelle autoriserte Honda-forhandler/verksted [mottar kontaktinformasjon vedrørende eventuelle sikkerhetskampanjer og eventuell tilbakekalling av produkter]
 • Overføring til virksomheter som er leverandør av tjenester til Honda Norge
  Dine personlige data vil bli delt med virksomheter som leverer tjenester til Honda Norge, som selskapene listet opp nedenfor:
   o Webside-driver (nåværende leverandør: UnderstandIT)
   o IT leverandører (nåværende leverandør: IBM Belgium SPRL/BVBA)
   o IT vedlikehold (nåværende leverandør: IBM United Kingdom Limited)
   o Forsikringsleverandører I sammenheng med utvidet garanti (nåværende leverandør: Autoconcept)
   o Kundedatabaseoperatør (nåværende leverandør: ByteSize)
   o Kundedatabehandler (nåværende leverandør: Oktan Øst)

Eksterne mobilapplikasjonstilbydere

Hvis du laster ned en mobilapplikasjon levert av en ekstern par, vil denne eksterne leverandøren direkte motta dine data. Honda er ikke ansvarlig for dennes behandling av dine data. I slike tilfeller anbefaler vi å lese og forstå hvordan dine personlige data vil bli behandlet av denne tredjeparten, før du laster ned applikasjonen.

Dine valg og rettigheter

 • Dine generelle rettigheter og valgmuligheter
   o Du har retten til å spørre Honda om en kopi av dine personlige data, til å korrigere, slette eller begrense tilgangen til disse. Du har også rettighet til å få disse personlige dataene levert til deg i et strukturert og maskinlesbart format.
   o Du kan nekte Honda Norge å behandle dine personlige data i noen sammenhenger (I sammenhenger hvor vi ikke er nødt til å behandle dine personlige data for å tilfredsstille en kontraktsmessig plikt eller andre juridiske krav).
   o Hvor vi har bedt om din aksept for å samle inn dine personlige data, kan du når som helst trekke tilbake denne aksepten. Hvis du ber om at denne aksepten tilbaketrekkes, vil dette ikke påvirke eventuell databehandling som har skjedd frem til dette tidspunktet.

Disse rettighetene begrenses, f.eks. ved at en annen persons personlige data blir delt hvis du mottar dine personlige data, eller hvis dataene du ber oss om å slette er påkrevd ved lov eller andre juridiske hensyn.

 • Din rettigheter og valgmuligheter angående direkte markedsføring
 • Honda vil gi deg muligheten til å frivillig akseptere direkte markedsføring (opt-in consent) ved at dine personlige data blir brukt for direkte markedsføring, på tidspunktet vi ber deg om å fylle inn dine personlige detaljer.
 • Hvis du ikke ønsker å motta direkte markedsføring, eller at dine personlige data blir brukt til for eksempel analyse i sammenheng med direkte markedsføring, eller at vi deler dine personlige data med en tredjepart i forbindelse med markedsføring, kan du be oss om dette, når som helst, ved å:  o Bruke “unsubscribe”-muligheten tilstedeværende i våre eposter.  o Ved å endre “privacy settings” i en eventuell mobilapplikasjon)  o Ved å kontakte oss via: Honda Motor Europe Ltd (Norge), Ingeniør Rybergs gate 99, 3027 Drammen; eller  o Ved å ringe oss på 32 25 48 00
 • Dine rettigheter til å klage til en overvåkende instans angående datarettigheter.
  Du har rettigheten til å klage til en overvåkende instans angående datarettigheter. Dette kan du gjøre hvis du f.eks. mener at det har vært et brudd på dine datarettigheter.

Datalagring

Vi vil lagre dine personlige data kun så lenge det er hensiktsmessig for Hondas rettmessige interesser i henhold til det gjeldende lovverk, til å levere en tjeneste, eller for å imøtekomme juridiske krav. Vi vil lagre dine data inntil vi får beskjed om at kjøretøyet har skiftet eier, eller du ber oss om å slette dataene.

Falske eposter som bruker Hondas navn

Honda er kjent med falske eposter, populært kalt “phishing”, hvilket er falske eposter som omhandler stillingsutlysninger, jobbtilbud, konkurranser osv. Disse epostene bærer Hondas navn for å gi inntrykk av at de er ekte, men sendes kun ut for å samle inn privat informasjon om kunder (for eksempel kredittkortinformasjon eller passord). Slike eposter har ingen tilknytning til Honda, og Honda bruker ikke under noen omstendighet slike metoder for å for eksempel utlyse ledige stillinger.
Dessverre er slike eposter et økende fenomen på internett. Slikt utføres ved at man ender ut falske eposter direkte til et tenkt offer, eller ved å lokke mennesker inn på en nettside hvor man blir bedt om å fylle inn sin personlige informasjon. Ei heller vil Honda noen gang be deg om sensitiv informasjon som for eksempel kredittkortopplysninger via epost.
Hvis du har mottatt en mistenkelig epost som utgir seg for å være fra Honda, vennligst utvis forsiktighet og vennligst ta kontakt med oss på telefon 32 35 48 00.

Lenker til tredjeparts nettsider

Våre nettsider vil, fra tid til annen, inneholde lenker til nettsider som tilhører våre samarbeidspartnere og leverandører. Honda er ikke ansvarlig for innholdet på tredjeparts nettsider. Hvis du går inn på en tredjeparts nettside, sørg for å lese deres personvernserklæring og vilkår som er gjeldende for den aktuelle siden.

Oppdateringer til denne personvernerklæringen

Denne personvernerklæringen kan bli oppdatert.

Honda e Reservieren - Supplerende merknad om personvern

Kontakt oss

Internettinnholdet er styrt av Honda Norge, som er datakontrolleren for personlige data innsamlet via nettsidene. Hvis du har spørsmål angående personvernerklæringen, vennligst send en epost til honda-norge@honda-eu.com.

The Honda Online Content is controlled by Honda Motor Europe Limited (company number 857969) which is the data controller for personal data collected via Honda Online Content and whose registered address is Cain Road, Bracknell, Berkshire, England, RG12 1HL.