HONDA MOTOR EUROPE LTD

MELDING OM INFORMASJONSKAPSLER (NO)

Denne meldingen om informasjonskapsler forteller deg hvordan Honda Motor Europe Limited («Honda», «vi» eller «oss») bruker informasjonskapsler i forbindelse med bruken din av Hondas nettsteder og apper («Hondas nettinnhold»).

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små datafiler som et nettsted eller en app lagrer på harddisken eller smarttelefonen din.

Informasjonskapsler kan for eksempel:

·        huske at du har besøkt et nettsted

·        huske preferansene dine

·        samle bruksinformasjon

 

Begrepet «informasjonskapsler» inkluderer også andre former for teknologi med et lignende formål som informasjonskapsler, og som gjør det mulig for oss å overvåke og forbedre nettstedene/appene våre. Vi bruker for eksempel «websignal» på nettstedet / i appene. Websignaler er elektroniske bilder som brukes til å levere informasjonskapsler, telle antall besøk, forstå bruken av nettstedet og fortelle om en e-post har blitt åpnet og behandlet.

Hva bruker Honda informasjonskapsler til?

Informasjonskapsler gjør det mulig å:

·        levere innhold som vil interessere deg (vi kan for eksempel gjenkjenne deg som en tilbakevendende besøkende, og skreddersy opplevelsen din ut ifra preferansene dine, inkludert din foretrukne Honda-forhandler)

·        overvåke og forbedre funksjonaliteten og bruken av nettstedet/appene, samt opplevelsen din på nettstedene (vi samler for eksempel økt- og hendelsesbasert data for å se hvilke områder og funksjoner som er populære)

levere reklame som er relevant for deg  fra både Honda and samarbeidspartnerne våre, i samsvar med gjeldene lovverk 

Kategorier av informasjonskapsler som brukes av Honda

Informasjonskapslene som brukes i Hondas nettinnhold, kan kategoriseres slik:

1.      Helt nødvendige informasjonskapsler: Dette er informasjonskapsler som er viktige for driften av Hondas nettinnhold. Disse gjør det mulig for brukere å bla gjennom innholdet og bruke funksjonene. Hvis du for eksempel fyller ut et skjema på nett som går over flere sider, forteller disse informasjonskapslene oss hvilken side vi skal betjene.

2.      Informasjonskapsler for funksjonalitet: Disse gjør det mulig for Hondas nettinnhold å huske valgene og preferansene dine (som din foretrukne Honda-forhandler), registrere om en tjeneste allerede er tilbudt til deg (som undersøkelser), eller lagre mer komplekse avgjørelser (som det spesifikke produktet du er interessert i).

3.      Informasjonskapsler for ytelse/analyse: Disse samler inn informasjon om hvordan besøkende bruker Hondas nettinnhold. Dette omfatter blant annet hvilke sider som blir oftest brukt, og, i forbindelse med apper, den gjennomsnittlige tilkoblingstiden i appen og hvorvidt tilkoblingen var vellykket/mislykket. De identifiserer hvordan Hondas nettinnhold brukes, alle feil som måtte oppstå, hvilke sider som sjelden blir brukt, hvilke sider som bruker lang tid på å laste samt hvilke sider brukere besøker og i hvilken rekkefølge.

4.      Informasjonskapsler for målretting og reklame: Disse informasjonskapslene kan brukes til å levere relevant reklame til en identifisert maskin eller annen enhet (ikke til en person). Reklamen er skreddersydd for interesser som er assosiert med nettstedsaktiviteten på maskinen eller enheten. Hvis en informasjonskapsel på et tredjeparts nettsted registrerer at et bestemt produkt ble kjøpt fra en bestemt enhet, kan denne informasjonskapselen «snakke med» informasjonskapsler for markedsføring på nettstedet. Dette sørger for at enheten har tilgang til reklame om lignende produkter som vises på nettstedet.

Disse informasjonskapslene kan også brukes til å begrense antall ganger en besøkende ser en reklame, samt bidra til å måle effektiviteten av en reklamekampanje. De kan også huske at en enhet har besøkt nettstedet og dele denne informasjonen med markedsføringsorganisasjoner.

Informasjonskapslene for markedsføring på nettstedet vårt drives av tredjeparter med vår tillatelse. Informasjonskapsler for markedsføring brukes til å overvåke hvilken reklamekilde som ledet brukeren til nettstedet vårt, slik at vi vet om det er verdt å investere i denne reklamekilden.

Informasjonskapsler for sosiale medier: Disse informasjonskapslene brukes når du deler informasjon i sosiale medier med en dele- eller liker-knapp på nettstedet vårt, samt når du kobler til kontoen din eller samhandler med innholdet vårt via et nettsted for sosiale medier. Det sosiale nettverket registrerer at du har gjort dette. Denne informasjonen kan deretter kobles til aktiviteter knyttet til målretting/reklame.

Informasjonskapsler som brukes av Honda

Et sammendrag av førsteparts og tredjeparts informasjonskapslene som vi bruker i Hondas nettinnhold, er oppgitt nedenfor.

 

Navn på / type informasjonskapsel

Utløpsperiode

Formål

Kategori av informasjonskapsel som definert i den britiske informasjonskapselveiledningen fra Det internasjonale handelskammer

Informasjonskapsel for identifisering

Økt

Denne gjør det mulig for oss å huske hvem du er gjennom alle sidene du besøker i Hondas nettinnhold og, avhengig av sammenhengen, hvilken informasjon du oppgav på en tidligere side.

Funksjonalitet

Informasjonskapsel for språk

Vedvarende

Denne gjør det mulig for oss å huske det foretrukne språket ditt når du besøker Hondas nettinnhold.

Funksjonalitet

Informasjonskapsel for kryptering

Økt

Denne gjør det mulig for oss å kryptere apper som er lastet ned på en USB-minnepenn (eller lignende minneenhet), slik at de kan overføres til Honda-kjøretøyet ditt.

Funksjonalitet

Godkjenning av informasjonskapsler

Vedvarende

Denne gjør det mulig for oss å spore når du godkjente bruken av informasjonskapsler i Hondas nettinnhold.

Funksjonalitet

Informasjonskapsel for vilkår

Vedvarende

Denne gjør det mulig for oss å spore når du ble informert om nye vilkår for Hondas nettinnhold.

Funksjonalitet

Informasjonskapsel for retningslinjer for personvern

Vedvarende

Denne gjør det mulig for oss å spore når du ble informert om den nye personvernerklæringen for Hondas nettinnhold.

Funksjonalitet

Google Analytics

Økt

Denne gjør det mulig for oss å spore når du bruker Hondas nettinnhold, om tilkoblingen var vellykket og hvor lenge tilkoblingen er aktiv.

Ytelse

Ditt samtykke til bruken vår av informasjonskapsler

Avhengig av gjeldende lovverk må vi kanskje be deg om å godkjenne bruken vår av informasjonskapsler, som beskrevet i denne meldingen om informasjonskapsler, når du bruker Hondas nettinnhold.  Når du besøker Hondas nettinnhold for første gang, vises en boks/fane som opplyser deg om informasjonskapslene på nettsiden / i appen. Den opplyser deg også om at hvis du fortsetter å bruke Hondas nettinnhold, samtykker du til informasjonskapslene som er oppsummert ovenfor. Boksen/fanen opplyser deg også om at du kan motsette deg bruken av informasjonskapsler, og refererer deg til app- og nettleserinnstillingene dine.

Dine valg og rettigheter

Du kan vanligvis angi nettleser- eller appinnstillingene dine til å varsle deg når en informasjonskapsel blir sendt, eller til å fjerne avviste informasjonskapsler.  Alle nettlesere er ulike. Se hjelp-menyen i nettleseren for å finne ut hvordan du kan endre innstillingene for informasjonskapsler.  Hvis du velger å fjerne eller avvise informasjonskapsler, kan dette påvirke funksjonene og tjenestene på nettstedet vårt. Hvis du vil vite mer om informasjonskapsler, går du til: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Hvis du vilvelge bort at Google Analytics kan spore deg på nettstedet, går du til http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Hvis du vil velge bort informasjonskapsler forbundet med målrettet reklame, går du til www.youronlinechoices.eu. Dette betyr imidlertid ikke at du ikke vil motta reklame – det betyr bare at reklamen ikke blir rettet mot deg. Merk at dette nettstedet oppgir mange flere reklamenettverk enn de vi bruker på nettstedet vårt.

Hvis du godkjenner informasjonskapslene på nettstedet vårt, men ønsker senere å slette informasjonskapslene vi har lagret på enheten din, går du til hjelp-menyen i nettleseren for å finne instruksjoner om hvordan du gjør dette.

Endringer i denne meldingen om informasjonskapsler

Vi kan endre denne meldingen fra tid til annen ved å oppdatere siden, slik at den reflekterer endringene i lovverk og/eller vår personvernpraksis.  Vi oppdaterer datoen på meldingen i henhold til dette.

Vi melder fra om endringer dersom vi er pålagt til å gjøre dette av gjeldende lovverk. Vi oppfordrer deg likevel til å se etter endringer i retningslinjene for personvern neste gang du besøker nettstedet. 

Mer informasjon

Hvis du vil ha mer informasjon om Honda-enheten som er ansvarlig for dette nettstedet, rettighetene dine for personvern og hvem du kontakter hvis du har spørsmål, går du til Personvernpolicy.