Honda – ikke bare elbiler

18. januar 2024

Honda – ikke bare elbiler

Honda fortsetter å bygge videre på sin elektrifisering, og har mål om å lansere 30 nye elbiler globalt innen 2030. Det er imidlertid mer enn driften av bilene som blir mer bærekraftig.

I 2023 nådde Honda målet om å elektrifisere det ordinære bilsortimentet i Europa. På tampen av 2022 ble Civic Hybrid lansert i Europa (ikke Norge), og i 2023 to nye SUV-modeller, CR-V som hybrid- og plug-in-modeller (i Norge ble kun plug-in-modellen lansert) og den første elektriske SUV-en e:Ny1. Målet er å lansere 30 nye elbiler globalt innen 2030.

Første tohjuling med elektrisk drift
Men forpliktelsen til mer bærekraftig drift strekker seg utover biler. Hondas første helelektriske scooter i Europa heter EM1:e. Den bruker Honda Mobile Power Pack e, som er noe så smart som utskiftbare batterier.

Honda investerer i mer bærekraftige materialer og fornybar energi. Hondas energiforbruk i Europa kommer fra 97 prosent fornybare kilder.

Honda utvikler ikke bare kjøretøy, men også infrastruktur for lading av elektriske kjøretøy. Hondas intelligente ladetjeneste e:PROGRESS vil snart være tilgjengelig over hele Europa, også for eiere av andre merker.

Honda har også gjennomført et prosjekt for å gi stabilitet i nettet ved hjelp av en flåte med elektriske biler. I pilotprosjektet, som ble gjennomført i Tyskland av Honda i samarbeid med Next Kraftwerke, ble det brukt seks Honda e og seks toveis CCS-ladere, Honda PowerManager. Honda ønsker med prosjektet å vise hvordan elbiler kan bidra til å balansere tilbud og etterspørsel på en bedre måte gjennom toveis ladeteknologi. Dette initiativet drives av Hondas ambisjon om å skape et bærekraftig samfunn med null miljøpåvirkning ved å koble sammen elektrifiserte mobilitetsprodukter og energitjenester.

Mer om Hondas miljømål