Seks nye modeller frem til 2022

Bilutstillingen i Genève ble avlyst. Honda holdt en digital pressekonferanse i stedet og presenterte Honda e:technology, det nye og felles navnet på selskapets elektrifiserte produkter og tjenester.

25. mai 2020

Det startet med lanseringen av Honda CR-V Hybrid 2018. I år kommer Honda e og Honda Jazz Hybrid. I 2021 og 2022 kommer det ytterligere fire nye modeller, deriblant en SUV og enda en elbil. Det betyr at Honda lanserer seks nye modeller på tre år, fra i år og frem til 2022. 

 

Innen to år vil Hondas utvalg av vanlige bilmodeller i Europa bare bestå av kjøretøy med en form for elektrisk drivlinje, enten en hybridløsning eller en helelektrisk variant. Spennende!

 

Tom Gardner, Hondas Europa-sjef, sa at mer enn 60 prosent av alle CR-V som selges i Europa, er av hybridtypen. Dette skiftet til elektrisk drevne biler vil i vesentlig grad endre modellutvalget og merkevaren Honda. 

 

Den første bilen i det nye e:techology-programmet blir den splitter nye Honda Jazz Hybrid. Og så må vi selvfølgelig ikke glemme den imponerende helelektriske Honda e. Begge bilene har tre spesielle egenskaper i form av høy designverdi, utmerket tilkobling til Internett og stor kjøreglede. Les mer om Honda Jazz Hybrid i en egen artikkel.

 

Hondas energihåndteringstjeneste vil også bli lansert i år. Det vil bli en god hjelp for elbileiere som ønsker å kjøre på energi fra fornybare kilder. Den tjenesten kommer først til Storbritannia, der Honda samarbeider med innovative Moixa, og senere til Sverige. Se egen artikkel også om dette.