Hondas bærekraftige konseptbil ble utstilt på Milan Design Week

16. april 2024

Honda skapte overskrifter på Vanity Fair Italias «Garden of Ideas»-arrangement på Milan Design Week som fant sted 16.-21. april. Honda viste frem Sustaina-C, som er en søt, liten konsept-elbil som suppleres med den elektriske scooteren Pocket. Mopeden 24YM SH125i Vetro ble også utstilt.

Gjenbrukte materialer
Honda-modellene som ble vist på Museo Diocesano hyller design, innovasjon og bærekraft, og viser de estetiske mulighetene som finnes ved gjenbruk av materialer. Samtidig bidrar de til å redusere karbonutslippet ved å introdusere flere innovativt resirkulerte deler i produksjonsprosessen. Det fargerike karosseriet er laget ved å gjenbruke akrylharpiksmateriale som har blitt kastet etter tidligere bruk. Målet med utviklingen av Sustaina-C er å frigjøre seg fra bruk av begrensede ressurser.

Ved aktivt å utforske måter for å redusere ressursutvinning og oppnå mer energieffektiv resirkulering med lavt karbonutslipp, har Honda som mål å akselerere overgangen fra en tradisjonell forretningsmodell for masseforbruk til en sirkulær forretningsmodell. Dette er et eksempel på «Triple Action to Zero»-strategien, som har som mål å oppnå 46 % reduksjon i karbonutslippet fra selskapets virksomhet innen 2030. Det endelige målet er karbonnøytralitet innen 2050.