Honda i rampelyset

9. november 2023

Honda i rampelyset

ABES Trafikkskole i Trondheim har gått til innkjøp av Honda e:Ny1. Den nye modellen tiltrekker oppmerksomhet, takket være sitt unike utseende.

En kjøreskole ønsker at øvingsbilene skal være synlige på veiene for å tiltrekke nye elever. ABES Trafikkskole i Trondheim bruker en ny Honda som blikkfang. Selskapet kjøpte et av de aller første eksemplarene av Hondas helelektriske e:Ny1 fra Nord-Auto Trondheim AS.

– Bilen er lett gjenkjennelig med sitt svarte tak og panser, samt røde sider med reklamen vår. Modellen er helt ny på markedet, og har et unikt utseende som vekker oppmerksomhet. Dette er svært god markedsføring, folk blir nysgjerrige, sier Geir Hanssen, daglig leder og gründer av ABES Trafikkskole, som har 15 ansatte og holder til i Trondheim og Selbu.

Kjøreskolen bruker allerede mange Honda-motorsykler, og e:Ny1 blir den aller første Honda-bilen. Bilen er allerede i drift som opplæringskjøretøy og er en av totalt tolv biler som brukes i virksomheten.

– Kollegaen min som bruker den synes den er veldig flott. Den har gode seter og god oversikt. Og elevene våre synes den er en veldig komfortabel bil å kjøre, sier Geir. 

Hos ABES Trafikkskole får kundene hjelp til å ta førerkort for bil med manuell- eller automatgir, bil med hengerfeste, motorsykkel, moped, mopedbil og snøscooter. Et vanlig spørsmål fra kundene er om kjøreskolens biler drives av fossilt drivstoff eller er elbiler. Fire av de tolv bilene er elbiler. Honda e:Ny1 brukes av kunder som ønsker å ta førerkort for bil med automatgir, en gruppe som bare øker og øker.

– Honda e:Ny1 er en kompakt og god modell som elevene synes er svært god å kjøre. Den fungerer godt og er stilig. Og det går fint å lade den – vi pleier å lade den om kvelden, så er den klar til første time morgenen dagen etter, sier Geir.