Honda e vinner designprisen Red Dot

Hondas nye, smarte elbil Honda e har blitt kåret til dobbeltvinner av den internasjonale designprisen Red Dot. Honda e er kåret til "Best av de beste" både i kategorien for biler og i kategorien "Smarte produkter".

25. mai 2020

Hondas anerkjente helelektriske kompaktbil har blitt tildelt "Red Dot: Best of the Best 2020" for sin banebrytende produktdesign.  Den prestisjetunge prisen tildeles det beste produktet i hver kategori, i dette tilfellet biler. Honda e fikk også anerkjennelse i kategorien "Smarte produkter" for fremragende design.  

Red Dot-prisene deles ut årlig for beste produktdesign, merkevare- og kommunikasjonsdesign samt designkonsept. Juryen består av 40 internasjonale eksperter som tester, evaluerer og diskuterer hvert bidrag.

Honda e’s moderne design og avanserte tekniske løsninger gjør at bilen skiller seg ut i den enorme mengden av bilmodeller. Modellens runde LED-lykter foran og bak sammen med de svarte konkave flatene mellom lyktene gjør bilen lett gjenkjennelig både bakfra og forfra. Den elegante glassluken for ladekabelen, de rene linjene og sidekameraene som erstatter tradisjonelle bakspeil, bidrar også til det unike utseendet.

Allerede som konseptbil – Urban EV – mottok Hondas elbil en pris. I 2018 vant den prisen for beste konseptbil i den internasjonale designkonkurransen Car Design Award.