Honda Jazz – ny fra bunnen av

Hondas ingeniører har konstruert den ikoniske bilmodellen på nytt for å skape den fjerde og nyeste generasjonen.

10. mars 2020

Honda Jazz er designet med utgangspunkt i det japanske uttrykket «Yoo no bi». Det innebærer å se skjønnheten i hverdagslige ting som har blitt finslipt over tid for å gjøre dem enda vakrere og mer ergonomiske å bruke til sin bestemte oppgave.

Oversatt til bildesign har Honda Jazz fått en jevn, enkel og tidløs form der en kort front etterfølges av en lang og skrånet taklinje. Bilen skal føles mer velbalansert og selvsikker i utformingen, med lavere takhøyde og en fremoverlent design av bakluken. Alle unødvendige funksjoner er minimert, og de ytre linjene er forenklet for å skape en bil med et vennlig og friskt utseende, med et komfortabelt og praktisk interiør.

Jazz har blant annet førsteklasses og myke materialer i dashbordet og kupeen. Komfortable seter med bedre korsryggstøtte og tykkere polstring i baksetet, øker komforten for alle passasjerer.

Bilens A-stolper er halvparten så tykke som på forrige modell, noe som gir bedre lys og sikt i kupeen. Jazz beholder sin høye kollisjonssikkerhet takket være ny og avansert teknologi som brukes til å konstruere chassiset og som har verdenspremiere i denne modellen.

Det har også kommet en ny Honda Jazz-variant – Crosstar. Med bedre bakkeklaring, integrerte takskinner, vanntett trekk og litt røffere design passer den perfekt for sjåfører som ønsker en mer SUV-liknende modell.

Nye Honda Jazz har ny hybridteknologi som heter e:HEV. Det betyr at bilen er utstyrt med to kraftige elmotorer og en 1,5-liters DOHC i-VTEC bensinmotor. Total effekt er 109 hestekrefter eller 80 kW. Drivstofforbruket er 0,45 l/mil (WLTP) for standardmodellen, og 0,48 l/mil for Crosstar.

Jazz har fortsatt de fantastiske setene, Magic Seats, som gir svært fleksibel og allsidig lasting i denne kompakte bybilen som rommer hele 1203 liter når du legger ned baksetene. Honda Jazz er tilgjengelig i Norge fra i sommer. Prisene presenteres senere.


Mer om Jazz Hybrid