Er det raskere å lade telefonen din eller en elbil?

Honda e kan lades opp raskere enn en smarttelefon – eller til og med en smartklokke.

Det tar bare 31 minutter å lade den helelektriske bybilen fra lavt batterinivå til 80%, takket være stadig mer avansert batteriteknologi og rask 50 kW-lading – den typen ladere du ser på bensinstasjoner eller utenfor supermarkeder.

For å sette det hele i perspektiv, har vi sett på hvordan Honda e lades sammenlignet med hverdagslig småelektronikk: smarttelefoner, smartklokker, bærbare PC-er og Bluetooth-hodetelefoner.

Se filmen vår nedenfor, og fortsett å lese artikkelen vår for å finne ut mer.

Hvor lang tid tar det å lade opp en elektrisk bil?

Med en hurtiglader på 50 kW tar det rundt 31 minutter å lade en elbil til 80% fra varselet om lavt batteri vises.

Varselet om lavt batterinivå tennes ved 17% – som på en smarttelefon – og hvor raskt ladingen av bilen skjer, er avhengig av hvilken type lader som brukes. Hopp til hvordan du kan lade en elbil på en halv time for mer informasjon.

Honda e sammenlignet med oppladbar småelektronikk

For å kunne vurdere ladetiden til elbiler, har vi sammenlignet ladetiden til elektriske Honda e med oppladbar småelektronikk som finnes i hjemmene til mange.

Hvordan kan du lade en elbil på en halv time?

Honda e kan gå fra lavt batteri til 80% på 31 minutter når du bruker hurtiglading – ett av tre ladealternativer:

Hurtiglading

Hurtigladere er den raskeste måten å lade elbilen din på, og de yter mellom 25 og 99 kW. Hurtigladere finnes ofte på bensinstasjoner og steder i nærheten av hovedveier, på steder der bilen din kommer til å trenge en rask lading, eller steder du handler eller kan ta en pause.

Rask lading

Hurtiglading krever en veggboks eller en ladeplugg – begge med en kapasitet på 7 og 22 kW. Du kan ha en hurtigladeenhet installert hjemme – som enheten som brukes i Hondas e:PROGRESS innenlandske intelligente ladetjeneste – eller de kan være installert på arbeidsplasser.

Sakte lading

Sakte lading er den enkleste måten å lade bilen på. Denne ladingen trenger mellom 3 og 5 kW, og du trenger bare en standard stikkontakt i hjemmet ditt. Det kan ta opptil 18 timer og 48 minutter å lade på den laveste effekten, 2,3 kW-tilkoblingen.