Hva du kan gjøre på lange reiser med barn

Les om seks ideer for å holde barna glade og fornøyde på en lang biltur, og hva du skal pakke.

Er vi snart fremme? Er ikke det ordene alle foreldre gruer seg til? Å holde yngre passasjerer underholdt på en lang kjøretur trenger ikke å være en prøvelse. Oppdag seks enkle ideer for en morsommere, familiesikker bilreise.

Gutt spiller spill på nettbrett på en biltur

1. Last ned serier, spill og filmer

Enten du har seteryggskjermer eller barna dine har nettbrett, last ned favorittfilmer og innhold før reisen.

Spill, filmer, apper og lydbøker er alle nyttige måter å få tiden til å gå på. Installer disse på barnas enheter – sørg for at du gjør dette kvelden før for å unngå å bruke mobildata til å strømme dem etter at dere har lagt av sted. Et nettbrett med 256 GB lagringsplass har kapasitet til rundt 8 timer med høyoppløselig video. 512 GB har plass til det dobbelte – nok for de lengste reisene.

Spillkonsoller har blitt brukt til å fordrive tiden hjemme i årevis. Nå har vi langt mer avanserte konsoller som har en rekke morsomme og lærerike problemløsende spill – som kan brukes utenfor huset.

2. Bilturbingo

Vi kjenner alle til spillet «Hva tenker jeg på?», men hvorfor ikke endre det litt og spille bilturbingo? Lag bingokortet ditt av ting du kommer til å møte på veien, og gi poeng til den første personen som får en linje eller fullt hus.

Velg elementer dere kommer til å se eller høre på reisen, som for eksempel biler i forskjellige farger, kjøretøytyper eller merkenavn på bensinstasjoner; lyder som et bilhorn, å oppdage en hund eller typer dyr på en åker. Øk spenningen med noen få enkle premier, som godbiter eller snacks.

3. På tide å tegne

Enten du stoler på dem med fargeblyanter og en blokk eller ønsker å skaffe dem de spesielle vannpennene som ikke setter spor, kan det å kikke ut av vinduet på en biltur vekke kreativitet.

Tegning kan oppta barna i lang tid eller slite dem ut for en lur. Å montere et reisebord eller brett til et barnesete bidrar til å holde alt samlet i kunststudioet i baksetet.

4. Stopp på ruten

Planlegging av stopp er en fin måte å dele opp turen i håndterbare deler på og samtidig sørge for komfort og sikkerhet for alle.

Benytt muligheten til å kjøpe fersk snacks eller drikke – varm eller kald. Og når alle er mette, ikke glem at bilen kan trenge drivstoff også! Denne pausen kan bygges inn i alle spill du spiller, for eksempel "Hva tenker jeg på?" eller bilturbingo.

5. Hvem er ved siden av?

Sitter dere fast i trafikken? Vi har alle opplevd det. Det er her spillet «Hvem er ved siden av» kan hjelpe.

1. Alle ser raskt ut av vinduet sitt for å se hvem som er ved siden av dem (ta blikket til deg igjen, du vil ikke at de skal se at dere stirrer).

2. Når du har sett hvem naboen din er, tenk på en bakgrunnshistorie for dem.

3. Gi dem et morsomt navn, en rar stemme og bestem hvor de skal.

6. Fotografering

Uansett hvor dere reiser, må du ikke glemme kameraet ditt. Hvis barna dine har smarttelefoner eller nettbrett, kan du oppmuntre dem til å ta bilder av severdighetene på reisen.

Sammenlign bilder på slutten av turen – eller sett utfordringer. Se for eksempel hvor mange forskjellige dyr de kan fotografere, eller biltyper (sørg for at de har blitsen av).

Hva du bør pakke på en familietur

1. Snacks

En nødvendighet for enhver tur, er snacks og godbiter som kan holde motet oppe på en lang reise.

Bruk en boks med skillevegger inni, og fyll deretter hvert rom med noe velsmakende, som søtsaker, potetgull, kjeks og frukt. Dette kan holde bilen din pen og ryddig og betyr færre stopp for å kjøpe hurtigmat på bensinstasjoner.

2. Puter og et teppe

Hvis du skal på en lang tur og planlegger å dra tidlige av sted, eller kjøre om natten, er sjansen stor for at barna dine kommer til å småsove. Pakk en reisepute og et lite teppe så de kan ha det lunt og komfortabelt.

3. En god bok

Enkelt, men effektivt: En god bok kan holde barna underholdt på en lang reise. Unn dem en ny bok for turen, eller oppmuntre dem til å gjenoppdage en tidligere favoritt – bare pass på at de ikke blir bilsyke mens de leser.

4. Det vesentlige

I tillegg til å sørge for at barna dine har mye å gjøre for å holde dem underholdt, må du også sørge for at du har pakket med deg det viktigste. Ikke glem:

• Bilsykemedisiner/-bånd

• Kluter (for klissete hender)

• Vann

• Solkrem

• Ekstra sett med komfortable klær

• Førstehjelpsutstyr