Strøm til bilen via e:progress

Hondas energihåndteringstjeneste kalles e:progress og er tilgjengelig fra og med i sommer. Det gjør det mulig for elbileiere å lade med strøm fra fornybare energikilder på sitt mest kostnadseffektive.

25. mai 2020

I år lanseres e:progress, Hondas første kommersielle tjeneste for å håndtere energi til og fra elbilen din. Den nye tjenesten lanseres i Storbritannia i sommer, etterfulgt av en lansering i andre europeiske land, inkludert Sverige.

E:progress består av Hondas lader Power Charger, energileverandøren Vattenfalls tariff for å holde styr på forbruk og kostnader samt styresystemet GridShare fra Moixa.

GridShare er tilgjengelig som en app på mobiltelefonen. Derfra styrer du ladingen av elbilen din. GridShare er et skybasert program som kobler sammen forskjellige batterier og energikilder. Ved hjelp av kunstig intelligens og maskinlæring optimaliseres strømfordelingen.

Tariffen er den første tilgjengelige energiavtalen i Europa som er spesielt tilpasset for elbileiere. Den optimaliserer bruken av strøm fra fornybare energikilder, som inkluderer sol-, vind- og vannkraft.

Hondas første prosjekt som knytter biler til et strømnett, ble lansert i januar i Islington, som er en del av det sentrale London. Toveisladere ble installert utenfor Islington rådhus for å lade byens elektriske biler når det er som billigst, og å lade strøm tilbake til nettet når det er som dyrest. Økonomisk smart, men også miljøvennlig. I fjor passerte Londons luftforurensning den årlige lovlige grensen på bare én måned.

Hondas Power Charger er en enhet for hjemmet som lader en Honda fra null til 100 prosent fra en 32 A-strømforsyning på litt over fire timer, noe som er betydelig raskere enn fra en vanlig kontakt. Lanseringen av Hondas Power Charger vil finne sted samtidig med de første leveransene av Honda e i sommer, og e:progress-tjenesten skal være i drift i 2020.