På tide å bytte til sommerdekk på din Honda

19. april 2023

På tide å bytte til sommerdekk på din Honda

Når vintersesongen nærmer seg slutten, er det på tide å begynne å tenke på å bytte til sommerdekk. Lar du et dekkfirma ta seg av alt? Eller fikser du dekkskiftet selv? Her er fem tips når du skal bytte til sommerdekk.

Sommerdekk er spesialdesignet for å gi bedre grep, kjørefølelse og bremseytelse på både tørre og våte veier i de varmere månedene av året. I Norge kan du ha piggdekk på Hondaen frem til første søndag etter påske i Sør-Norge og til 1. mai i Nord-Norge.

Her er fem ting du bør vurdere når du skifter fra vinter- til sommerdekk.

1. Hold øye med været. Det er viktig å lese værmeldingen der du bor før du bytter til sommerdekk. Sørg for at temperaturen konstant er over 7°C, da sommerdekkene slites raskt i kaldere temperaturer, noe som reduserer ytelsen og levetiden.

2. Sjekk dekktrykket. Riktig dekktrykk er avgjørende for din sikkerhet og levetiden til dekkene dine. For lavt dekktrykk sliter for eksempel ekstra på dekkene. Derfor, før du bytter til sommerdekk, sjekk dekktrykket og sørg for at de er fylt i henhold til Hondas anbefalinger.

3. Se etter skader på dekkene. Sørg for å inspisere sommerdekkene for tegn på skade før du setter dem på bilen. Har noen dekk punktert? Er det kuttmerker, store steiner som sitter fast eller buler i gummien? Hvis du finner noen problemer, få et dekkfirma til å reparere det eller bytt ut dekket med et nytt.

4. Velg riktig sommerdekk for dine behov. Det finnes forskjellige typer sommerdekk tilgjengelig for kjøp, alle designet for spesifikke kjørebehov. Noen dekk er designet for ytelseskjøring og høye hastigheter, mens andre prioriterer komfort og lavt støynivå. Velg dekkene som passer til dine kjørebehov, og sørg for at de passer til akkurat din Honda-modell.

5. Roter dekkene regelmessig. Bytt plass på dekkene regelmessig og du vil få jevnere slitasje og forlenge levetiden til dekkene dine. Roter dekkene hver 8.000 til 10.000 kilometer eller som anbefalt av Honda.

Å bytte til sommerdekk er en viktig del av forberedelsene til din Honda for vår- og sommersesongen. Ved å følge disse tipsene kan du sikre at sommerdekkene dine er riktig montert og at hjulboltene er strammet riktig. Ikke stram for hardt, ellers risikerer boltene å løsne. Når det er gjort, kan du nyte best mulig ytelse fra dem. Husk også å sjekke dekkene dine med jevne mellomrom i løpet av sommeren for å sikre at de er i god stand og har riktig dekktrykk. Er du usikker – snakk med din nærmeste Honda-forhandler eller Honda-verksted som gjerne hjelper deg med å finne riktig dekk til din bil.

Hold deg trygg på veien i sommer!

Nærmeste forhandler