Honda viser spennende konsept på show i Tokyo

17. oktober 2023

Honda viser spennende konsept på show i Tokyo

Honda hjelper mennesker med å forflytte seg – på bakken, i luften og på havet. Flere spennende konsepter presenteres på den store messen Japan Mobility Show 2023 som holdes i Tokyo.

Hondas bredde er imponerende. Motorsykler, biler, energiprodukter, fly og andre produkter, i tillegg til teknologi og konseptmodeller, stilles ut på Japan Mobility Show 2023 som tidligere het Tokyo Motor Show. Fellesnevneren for Hondas forskjellige produkter er hvordan mennesker skal kunne forflytte seg.

Fremtidens elbiler og elmotorsykler
Det er verdenspremiere for konseptene SUSTAINA og Pocket, konseptmodeller som viser elbiler og elmotorsykler. Honda foreslår en ny metode for bilproduksjon som jobber for både EGO og ECO, og virkeliggjør en verden der mennesker kan gjøre alt for å oppfylle sine ønsker uten å bekymre seg for miljøpåvirkning. Modellene er produsert i akrylharpiks som gjenvinnes og gjenbrukes.

Også demonstrasjonsmodellen av Honda CI-MEV har verdenspremiere på messen. Det er et lite kjøretøy med plass til to personer. Kjøreteknikken er automatisert, og kjøretøyet gjør det mulig for mennesker som kanskje har problemer med å bevege seg, eller der kollektivtrafikken ikke er utbygd for å transportere seg over korte avstander.

Honda Autonomous Work Vehicle vises for første gang i Japan. Det er et selvgående plattformkjøretøy som kan brukes til mye forskjellig og med forskjellig tilbehør. Formålet med kjøretøyet er å øke menneskers evner og muligheter ved å transportere store laster og utføre en rekke forskjellige oppgaver i miljøer der det er vanskelig å utføre dem.

Få hjelp av en avatar
Honda Avatar Robot gjør det mulig for brukeren å overskride grensene mellom tid og rom og øke menneskers evner og muligheter. Den er utstyrt med en robothånd med flere fingre som er utviklet ved hjelp av teknologi som Honda har opparbeidet seg i sin forskning innen robotikk, inklusive ASIMO og den AI-assisterte fjernkontrollen. Mennesker som bruker avatarroboten, kan utføre oppgaver og oppleve ting på avstand på samme måte som om de var der rent fysisk.

UNI-ONE er en handsfree personlig mobilitetsenhet for sittende. Takket være balanseteknikk som er utviklet gjennom Hondas forskning innen robotikk og Honda Omni Traction Drive System, beveger Hondas egen hjulmekanisme seg naturlig i alle retninger. Enheten kan brukeren styre ved å forflytte kroppsvekten i sittende stilling på samme måte som om brukeren går. UNI-ONE vil øke mulighetene for mennesker med mobilitetsutfordringer.

Mer om messen