Honda-støttet selskap lanserer elsparkesykkel

18. august 2022

Honda-støttet selskap lanserer elsparkesykkel

Striemo er navnet på et nytt selskap sprunget ut av Hondas nye oppstartsprogram. Striemo har utviklet et kjøretøy som ligner på det vi i Norge kaller en elektrisk sparkesykkel.

Hondas program for nye virksomheter (eller startups) kalles IGNITION. Den støtter Honda-ansatte som kommer opp med nye ideer som gir verdi til kundene og samfunnet.

Striemo er det andre selskapet som startes innenfor programmet og utvikler et elektrisk trehjulsprodukt kalt Striemo. Fokuset er på å gi en trygg reise, enten du kjører i sakte gangtempo eller kjører litt fortere, omtrent som en sykkel.

Stabil tur
De fleste elektriske sparkesykler er designet med to hjul og en smal plattform der passasjeren står. Striemo er betydelig mer stabil takket være ett hjul foran og to hjul bak og en bred plattform å stå på. Den har også en balansehjelpemekanisme utviklet spesielt for Striemo.

Ifølge selskapets nettsider skal makshastigheten være 25 km i timen og Striemo har tre kjøremoduser. En lading skal normalt være nok til 30 km. Den veier 20 kg og kan slås sammen. Produktspesifikasjonene er for den japanske versjonen.

Striemo er planlagt å komme i salg i Japan i slutten av 2022 og i Europa i 2023.

Les mer her