Honda Jazz vinner Red Dot Awards 2021

De nye modellene Jazz og Jazz Crosstar fikk priser for en enestående balanse mellom funksjon, design og sikkerhet. Å få Red Dot Awards er en stor internasjonal anerkjennelse for Hondas design.

15. april 2021

De svært ettertraktede og prestisjetunge internasjonale Red Dot Awards har blitt tildelt Honda Jazz og Jazz Crosstar. Prisen gis bare til produkter av høyeste kvalitet når det gjelder produktdesign, varemerkedesign og kommunikasjonsdesign.

De årlige Red Dot Awards velges av en jury på 50 internasjonale eksperter som tester, evaluerer og diskuterer hvert eneste bidrag med fokus på fremragende design og innovasjon. Vurderingskriteriene revurderes og tilpasses hvert år for å gjenspeile de nyeste tekniske, økonomiske og sosiale kravene.

Honda vant dessuten enda en pris, også luksusscooteren Forza 750 vant Red Dot Awards for å kombinere elegante designlinjer med sporty ytelse og enestående allsidighet.

Jazz Hybrid og Jazz Crosstar Hybrid sammenfatter Hondas filosofi "Yoo no bi", som verdsetter skjønnheten i hverdagsgjenstander som har blitt raffinert over tid for å gjøre dem enda vakrere og ergonomisk tilfredsstillende å bruke. Designen omfatter også Hondas utviklingsprinsipp "Man-Maximum, Machine-Minimum", som er basert på teknologi og design som tar sikte på å møte behovene til føreren og passasjerene. Resultatet er en bil som kombinerer funksjon og brukervennlighet. Det gir seg uttrykk i innovative funksjoner som Magic Seats, samtidig som det opprettholder et moderne utseende.

Den tøffe modellen Crosstar ble skapt for å øke modellens tiltrekningskraft og presentere en mer SUV-lignende variant som appellerer til personer med en aktiv livsstil. Modellen har en dristig design takket være en frekk frontgrill, betydelige elementer av svart dekor og elegante sideterskler og takskinner. Aluminiumsfelgene som blir bredere mot felgen, er spesifikke for Crosstar og skaper en økt følelse av stabilitet.

Disse prisene følger i kjølvannet av andre suksesser for Honda i Red Dot Awards og viser Hondas engasjement for å skape vakre produkter designet uten kompromisser. I 2020 mottok Honda e den fineste prisen "Best av de beste" og ble hyllet sammen med CBR1000RRR-R Fireblade SP, som var den første motorsykkelen fra Honda til å vinne en Red Dot Awards-pris.