Honda Jazz får høyeste karakter

26. juni 2023

Honda Jazz får høyeste karakter

Når privatbileiere gir karakterer til sine eldre bilmodeller, vinner Honda Jazz. Sterk andrehåndsverdi og pålitelig teknologi sikrer seier i undersøkelsen AutoIndex.

Honda Jazz er den mest populære bilmodellen i Skandinavia i aldersklassen 2012−2015. Dette er når bileierne selv får sette karakter i forbrukerundersøkelsen AutoIndex som er gjennomført i Norge, Sverige og Danmark.

Imponerende prestasjon
Å havne øverst på pallen er en sterk prestasjon for en bil i kompaktklassen med tanke på at den konkurrerer med betydelig dyrere og større SUV-er og stasjonsvogner. At siste generasjon av Honda Jazz (hybridmodell) også blir verdsatt, er tydelig i oversikten – den ble også rangert som nummer én i småbilklassen i 2022.

Fra bileiernes vurdering av Honda Jazz kommer det frem at flere faktorer ligger bak modellens førsteplass. Kjøreegenskaper og sikkerhet rangeres høyt, men også Jazz'ens pålitelighet når det gjelder komfort og brukerelektronikk. Jazz-eierne er også svært fornøyde med modellens andrehåndsverdi, der vurderingen av delspørsmålet om verdireduksjonen ligger på femteplass av alle bilmodeller i alderskategorien (2012–2015). Vi i Honda takker alle fornøyde Honda Jazz-eiere for den gode karakteren!

Kjøreegenskaper, kvalitet og økonomi
AutoIndex har fire hovedområder, og de rangeres som følger: Bilen 40 prosent, verkstedet 20 prosent, salgsprosessen 20 prosent og lojalitet og referanser til eget merke 20 prosent. Vurderingen i modelloversikten er basert på de samme spørsmålene som ligger til grunn for bilmerkets plassering i delen Bilen. Kategorien Bilen har størst betydning og vektes dobbelt. Den gir svar på hva bileierne mener om bilens kjøreegenskaper, kvalitet og kostnader.

Andre gledelige nyheter i modelloversikten fra AutoIndex 2023 er at Honda Civic kom på en hederlig tredjeplass i Golf-klassen for årsmodellene 2016−2018. Også Hondas første elbil, Honda e, havner på en fin fjerdeplass i småbilklassen for aldersklassen 2019−2022.