Gjør hverdagen enklere med en smart app for bilen

5. juli 2021

Gjør hverdagen enklere med en smart app for bilen

I dag har de fleste bilmerker en egen app for å gjøre det enklere å bruke bilen. Men hva kan appene egentlig brukes til, og hvilke funksjoner vil du at appen til bilen din skal ha?

En god app skal gjøre reisen enklere og tryggere. Appen skal forenkle hverdagen din og forberede reisen før du setter deg i bilen. Alle bilprodusenters apper har forskjellige funksjoner, tjenester og muligheter. Naturligvis er det bilens kjøreegenskaper, design og ytelse som er det viktigste for de fleste når de velger bil, men i dag kan en god app med de riktige funksjonene gjøre det veldig mye enklere å bruke bilen. Så ta gjerne en titt på hvilke muligheter for digital kommunikasjon via telefonen din drømmebil har.

Moderne biler og apper kommuniserer begge veier. Det gjør at du får viktig informasjon om ladestatus, servicepåminnelser eller ser om du har låst bilen. Med bilens app blir bilen mye mer enn bare et transportmiddel. Den kan stille inn ønsket temperatur før du skal kjøre til jobb i morgen, og du kan sende navigasjon til bilen, slik at reiseruten er klar når du begynner å kjøre. En god bilapp kan også fortelle deg hvordan trafikksituasjonen er, slik at du kan unngå for eksempel køer eller ulykker. Du bør også undersøke om appen har digital veihjelp som ved en ulykke eller feil på bilen bruker bilens GPS til å varsle automatisk, slik at noen kommer og hjelper deg. Hvis du har en elbil, er informasjon om nærmeste ladestasjon nesten uunnværlig for å unngå stress.

Med appen My Honda+ får Honda e-eiere både sikkerhet og viktig informasjon. Du kobler enkelt smarttelefonen din sammen med din Honda, og på det virtuelle dashbordet på telefonen ser du all informasjon om bilen. Her får du statusoppdateringer og sikkerhetsvarsler, og du kan holde deg informert om bilen din – uansett hvor du befinner deg.

Fire smarte funksjoner appen din bør ha – som elbilen Honda e har

  • Fjernstyrt klimaanlegg. Velg ønsket temperatur og tid for avreise i appen, så er bilen varm/kald når du setter deg inn.
  • Ladestatus for elbilen din. Vis ladestatus i appen, og finn ut om ladekabelen er koblet til. Du kan også fjernstyre ladingen av bilen og for eksempel velge i hvilket tidsrom bilen skal lade. Bilen varsler når ladingen er fullført. Appen kan finne nærmeste ladestasjon – helt perfekt når du besøker nye steder der du kanskje ikke vet hvor du kan lade.
  • Navigering og sikkerhet. Send destinasjonen til bilen, så er den klar når du begynner å kjøre. Med navigering kan appen også finne bilen din hvis du har glemt hvor du parkerte. Den kan også finne deg via bilens GPS hvis det har skjedd en ulykke eller du har fått motorstopp. Med digital veihjelp sendes det hjelp til deg.
  • Virtuelt dashbord. Se alle bilens funksjoner og informasjon på smarttelefonen, akkurat som om du sitter i bilen, men faktisk er et helt annet sted. Du kan få elektronisk helserapport om bilen, slik at du ser om bilen trenger service eller lignende, og du kan be om veihjelp ved hjelp av bilens GPS.

Med Hondas digitale veihjelp er du alltid trygg på veien. Hvis ulykken er ute, kan du med et enkelt klikk i appen My Honda+ få kontakt med en Honda-operatør som sender hjelp til deg, basert på posisjonen som automatisk sendes via bilens GPS.

Ovennevnte funksjoner kan kreve kjøp av abonnementspakker. Les mer om priser og funksjoner her.

Den lille elbilen Honda e leveres naturligvis med appen My Honda+. Du kan styre ladingen eksternt, men også justere temperaturen i kupeen slik at den har riktig temperatur når du skal reise. Med den taleaktiverte personlige assistenten kan du sjekke værmeldingen, utforske spillelister og finne nærmeste restaurant. I mai ble også Digital Honda-nøkkel lansert, slik at du kan bruke smarttelefonen som bilnøkkel. Du kan låse/åpne, lukke vinduer, åpne ladeporten og til og med starte bilen din med den digitale nøkkelen på smarttelefonen din.

Mer om Honda e