Felicia elsker sin Crosstar

Den nye Honda Jazz Crosstar har ikke bare vunnet flere priser i den svenske motorpressen. Den har også vunnet Felicia Svanbergs hjerte.

14. april 2021

Den fem år gamle sønnen Milan og den italienske mynden Raymond hopper inn i baksetet på mamma Felicias nye Honda Jazz Crosstar. Begge spennes fast med belte slik at de sitter trygt. Raymond har et spesielt hundebelte festet til det vanlige sikkerhetsbeltet, som gjør at han sitter trygt ved siden av Milan. Den surfeblå Jazz-en er Felicia Svanbergs tredje Jazz på rad og i alt Honda nr. 5 som hun kjører. Det faktum at Honda lager sikre og pålitelige biler spiller en stor rolle i valget av bilmerke for henne. 

– Det føles veldig trygt å kjøre Honda. Jeg har aldri hatt noe som helst problem med en Honda, de bare går og går uten at noe må skiftes ut mellom servicene. Slik har det vært med alle de fem Honda-bilene jeg har hatt, sier hun.

Honda Jazz er den lille bilen som gjør et stort inntrykk. Interiøret er åpent og lyst, sikten er ekstremt god takket være den store frontruten og smale A-stolpene, og til tross for de kompakte utvendige målene er bilen imponerende stor på innsiden med sjenerøs benplass.

– Den er stor og romslig. Jeg har jo både barn, hund og en samboer på to meter, og alle får plass!

Felicia pendler ca. tre mil fra Fjärås like utenfor Kungsbacka til jobben som skolekoordinator på Kunnskapsskolan i Krokslätt i Göteborg hver dag. Da er det viktig å ha en bil som ikke bare kan rulle fra a til b, men også har god komfort, med komfortable og ortopedisk utformede seter som motvirker tretthet.

– Jeg tilbringer mye tid i bilen, og det er viktig å ha en bil som jeg liker og synes er god å kjøre. Jeg elsker at den har automatgir og så mange praktiske finesser som gjør kjøreopplevelsen bedre, for eksempel ryggekamera og Carplay, og at jeg til og med kan snakke med bilen!

I tillegg til pendling til jobben blir bilen brukt i både hverdagen og i helgene. Felicia kjører ca. 2000 mil i året.

– Jeg bruker den til alt. Jeg leverer og henter i barnehagen og hundebarnehagen, jeg handler, og så drar vi på lengre utflukter, for eksempel til Skåne. Samboeren min får kjøre den på lengre strekninger, ellers er det jeg som kjører.

Etter å ha kjørt flere forskjellige biler og modeller er Felicia vilt forelsket i sin nye Crosstar med den SUV-lignende designen.

– Den er helt fantastisk. Dette er uten tvil den herligste bilen man kan kjøre. Den går veldig mykt, det er stille i kupéen, den er behagelig og lett å kjøre. Man glir frem på veien. Og dessuten synes jeg den er søt!

Mer om Crosstar