En ambassadør for Honda

9. februar 2024

Arild Grasdal er virkelig en god ambassadør for Honda. Ikke bare har han nettopp byttet inn sin Honda e og Volvo XC60 mot en helt ny Honda CR-V Advance Tech plug-in, han har gjennom årene eid og kjørt både utallige Honda-biler og hele 16 motorsykler fra Honda. I hagen har han naturligvis en gressklipper og kanttrimmer av samme merke, og motorbåten som i dag er solgt, tøffet av gårde takket være en kraftig 100-hesters Honda-motor.

– Jeg er veldig glad i Honda og den gode kvaliteten. Dette er den fjerde CR-V-en jeg har hatt. Jeg er god venn med dem som driver Haugaland Bilsenter, og jeg har hjulpet til å formidle 13–14 biler. Søsteren min har for eksempel en CR-V, forteller Arild.

Det er den fjerde CR-V-en, men ikke den fjerde Hondaen i Arilds eie. Honda e, Jazz, Civic, Element og flere Accord har hatt Arild som eier gjennom årene.

– Min nye CR-V er en svært god bil. Kjøreegenskapene er utmerket, den er myk å kjøre, og plassmessig er det stor forskjell mot den XC60 jeg kjørte tidligere.

Arild sitter i rullestol siden han har den kroniske sykdommen MS (multippel sklerose), derfor er valget av bil med god plass ekstra viktig. Akkurat plassen og noen andre av funksjonene i den nye CR-V-en er han ekstra glad i.

– Rullestolen går svært lett inn i bagasjerommet, det er bare å legge den inn uten at jeg trenger å felle ned baksetet. Bilen er lett å gå inn og ut av, førersetet går tilbake når jeg åpner døren og gir meg mer plass til å sette meg inn i bilen.

I Norge er vi vant til snøtunge og isete vinterveier, og i vinter er det kommet mye snø i Arilds hjemkommune Bømlo som ligger midt på Vestlandet mellom Bergen og Stavanger. Derfor var han litt i tvil om bilens forhjulsdrift skulle takle de tøffe forholdene. Men tvilen ble gjort til skamme.

– Jeg bruker kjøremodusen Snow, og da går den mykt og fint, og dekkene spinner ikke i det hele tatt. Den er veldig god på is, så jeg er svært fornøyd. Og dørkonstruksjonen gjør at det ikke kommer smuss in i bilen.

For kortere avstander i hverdagen går den utelukkende på batteri, og rekkevidden er opptil 81 km (WLTP-data). Kona til Arild bruker bilen for å kjøre til jobben.

– Hun var så glad i Honda e, men fant seg fort til rette i den nye CR-V-en. Alle knapper er intuitive, det er lett å finne alle funksjoner, sier han.

Litt lengre turer blir det med CR-V-en når paret besøker sine tre barn og barnebarn som bor i Stavanger og Oslo.

– Jeg liker å kjøre langt. Hvert år kjører vi til yngstesønnens hytte på Østlandet, sier Arild.

Les mer om CR-V