Derfor bør du bytte til en ny Honda

4. desember 2023

Selv om Honda står for kvalitet og bilene tåler mange års kjøring, kan det være greit å tenke på fordelene med en ny bil. Honda forbedrer kontinuerlig sikkerhet, komfort, drivstofforbruk osv. og utvikler ny teknologi, noe som gjør de nye modellene stadig bedre. Her er fem områder hvor en ny modell, slik som elbilen e:Ny1 Advance, gir store fordeler sammenlignet med en litt tilårskommen Honda.

Toppmoderne teknologi. Teknologien er i stadig utvikling, og nye e:Ny1 har mange funksjoner som ikke fantes for bare ti år siden. Her finner du trådløs lading av mobiltelefonen, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at den skal dø ut på reisen. Elektrisk bakluke* gjør den enkel å åpne og lukke når du kanskje har hendene fulle med handleposer. Honda parkeringshjelp* finner en parkeringsplass og styrer bilen på egen hånd til den er pent parkert på parkeringsplassen. I noen byer og steder kan det være nødvendig å parkere i en bratt bakke. Da kommer starthjelpen godt med, slik at du slipper å risikere å rulle inn i et annet kjøretøy. Bilens batterisystem utnytter den regenerative bremsekraften, noe som betyr at den tar vare på den kinetiske energien når bilen bremses.

En mer komfortabel kupé. Fordi e:Ny1 er strømdrevet, går den mye stillere enn en vanlig bensin- eller dieselbil. Interiøret er innbydende, med gjennomtenkte detaljer og førsteklasses materialer. Kupeen har et eksklusivt design med lister i sølv og blått lys i dører og instrumentpanel. Førermiljøet er viktig. Førersetet er ergonomisk utformet og kan justeres i ikke mindre enn åtte posisjoner. Oppvarmet ratt* gjør at du ikke trenger å legge hendene rundt et kaldt ratt om vinteren. Bilens 15-tommers infotainment-skjerm og et digitalt førerdisplay på 10,2 tommer gir deg som fører oversikt over alle funksjoner. Fire kontakter for tilbehør som nettbrett og mobiltelefoner gjør at alle i bilen kan få strøm til sine bærbare enheter. 

Høyere sikkerhet. Honda SENSING er inkludert i alle nye Honda-biler. Dette er Hondas intelligente og avanserte sikkerhetspakke. Den inkluderer blant annet et bremsesystem som minimerer kollisjon, et kjørefeltassistent-system og adaptiv cruisekontroll for å holde bilen i sikker avstand fra bilen foran. Multiview-kameraet* hjelper føreren å være oppmerksom på hva som er foran, ved siden av eller bak bilen og reduserer blindsoner med bilder som vises på den sentrale berøringsskjermen. Det aktive fjernlyset skifter automatisk fra fjern- til nærlys når et møtende kjøretøy eller et kjøretøy foran oppdages.

Ingen utslipp. Litt eldre Honda-biler bruker fossilt drivstoff, men Honda e:Ny1 har derimot en helelektrisk drivlinje og slipper dermed ikke ut noen avgasser i det hele tatt når den kjøres. Den har en rekkevidde på opptil 412 km** på fulladet batteri, og kan lades fra ti til åtti prosent på 45 minutter***.

Bekymringsfritt bilhold. Hver kilometer en bil kjøres sliter ned bilens komponenter. Dette betyr at service- og vedlikeholdskostnadene ofte er høyere på en eldre årsmodell. Med en ny bil unngår du vanligvis ubehagelige overraskelser i form av komponenter og deler som går i stykker eller slites ut. Nye e:Ny1 inkluderer også en rekke garantier, for eksempel en tre års fabrikkgaranti og en 2-års utvidet Honda-garanti i Norge**** som gjør at du føler deg trygg med bilen din.

*Kun tilgjengelig i Advance-modellen.

**Forbruk og rekkevidde påvirkes bl.a. av kjørestil, veiforhold og valg av utstyr, hvor især høy hastighet og lave temperaturer kan redusere rekkevidden signifikant.

***Ladetiden målt fra 10 % til 80 % med en 100kW-lader. Ladetiden er estimert ladetid under optimale ladeforhold. Ladetid påvirkes av en rekke forhold som blant annet batteritemperatur, omgivelsestemperatur, tilstand på batteriet, valgt lademetode, valg av type lader og begrensninger i ladenettverket.

****Garantien dekker biler solgt av Honda i Norge, registrert 1. april 2011, eller senere. Garantien gjelder i 5 år (3 års Europa-garanti pluss 2 års utvidet Honda-garanti for biler solgt av Honda Motor Europe LTD Norge) eller 100 000 km, avhengig av hva som først inntreffer.

Mer om e:Ny1