Avansert tilkobling blir standard i alle Honda-modeller

Alle fremtidige Honda-modeller på det europeiske markedet vil ha sømløse, intuitive tilkoblingsmuligheter.

25. mai 2020

At kjøretøyet har Internett-tilkobling og mulighet til å koble mobilen til bilens infotainment system, blir standard i alle Honda-modeller. I tillegg vil det komme smarte funksjoner som My Honda+ og Honda Personal Assistant, som drar nytte av den sømløse tilkoblingen. Honda e og Jazz samt Jazz Crosstar blir de første modellene som har disse smarte funksjonene.

My Honda+ er en app for smarttelefonen din som gjør at du kan være koblet til bilen din eksternt. Appen gir kontroll over bilens sikkerhet, for eksempel å låse eller låse den opp på avstand. For Honda e finnes det dessuten en digital nøkkel som kan deles med opptil fem andre personer på en sikker måte. Med den digitale nøkkelen kan du lukke vinduer, åpne ladeluken og låse/låse opp bilen eksternt. Det er en funksjon for veihjelp i My Honda+, som gjør at du kan ringe opp den leverandøren av veihjelp som du har inngått avtale med, hvis ulykken er ute. Appen sender også bilens GPS-informasjon automatisk, slik at hjelpen kan komme raskt. I en nødssituasjon, for eksempel hvis kollisjonsputen skulle utløses, deles bilens posisjon automatisk med de aktuelle nødetatene.

En annen smart funksjon er at det er mulig å sende reiseinformasjon, for eksempel om interessante steder, fra My Honda+ til bilens navigasjonssystem. I Honda e holder systemet styr på hvilke ladesteder som er tilgjengelige når du må kjøre en lengre strekning.

Ulike funksjoner i bilens infotainmentsystem kan aktiveres med talekommandoer takket være den intelligente Honda Personal Assistant-funksjonen. Funksjonen er tilgjengelig i både Honda e og Jazz og er basert på kunstig intelligens for å forstå hva du sier og ønsker. Funksjonen er svært avansert. For eksempel kan du spørre: "OK, Honda, finn en italiensk restaurant med gratis parkering og WiFi som er åpen nå." Honda Personal Assistant lokaliserer egnede alternativer, viser dem på berøringsskjermen og finner den beste ruten til restauranten du ønsker.

Honda Personal Assistant er en av de mange funksjonene som finnes i Hondas nyutformede infotainmentsystem. Systemet er ombygd for å være så enkelt og raskt å bruke som mulig. For å støtte dette har noen funksjoner kommet tilbake som fysiske knapper, for eksempel for å regulere oppvarming og ventilasjon.