9 ting elbilen bør ha hvis du vil være først med det siste

26. mai 2021

9 ting elbilen bør ha hvis du vil være først med det siste

Dagens elbiler har ikke bare null utslipp, de er også teknologiske innovasjoner for å tiltrekke seg bevisste kjøpere som ønsker både en bærekraftig bil og den nyeste teknologien.

I dag er en bil så mye mer enn bare et transportmiddel. Den skal ha det siste digitale infotainmentsystemet, men også være utstyrt med smart sikkerhet og et tiltalende moderne design som både skiller seg ut og er funksjonell. Så hva skal du se etter i valg av ny elbil? Vi hjelper deg med å finne det du trenger. Her er ni punkter som vil gjøre det morsommere, enklere og tryggere å eie en bil.

Digitalt førermiljø. Kupeen i moderne biler er ikke bare fokusert på én berøringsskjerm, men vanligvis flere. Borte er knapper og kontroller, og i stedet er hele instrumentpanelet digitalt. Her kan sjåføren se alt fra viktig kjøretøystatus til å navigere, få underholdning og lette reisen.

Apper. Like selvfølgelig som berøringsskjermer er den tilhørende appen som er utformet for akkurat din bil. Forbered bilen før avreise i bilappen du har på mobiltelefonen. Still inn ønsket temperatur, send navigasjon for neste tur, få informasjon om trafikksituasjonen, og hold oversikt over bilen gjennom geogjerdefunksjonen.

Wi-Fi. Selvfølgelig er det mulig å være konstant tilkoblet også i bilen din. Med Wi-Fi hot spot i bilen kan du surfe fritt på hele turen via flere enheter. Speil mobilen din gjennom Apple CarPlay eller Android Auto.

Personlig assistent. Bilens stemmeaktiverte assistent hjelper deg med alt fra å finne nærmeste ladestasjon til en trivelig restaurant, slå på favorittmusikken din eller ringe.

Sikkerhetssystem. Kameraer og sensorer forsterker sikkerhetssystemene som hjelper deg med å oppdage farer før du gjør det selv og advarer mot dem, og til og med nødbremser for deg for å unngå ulykker. For bymiljøer og køkjøring er det smart med sikkerhetssystemer som gir signal når bilen foran begynner å bevege seg, og i tillegg har du kollisjonsbegrensende gassregulering som advarer hvis du akselererer når det er et objekt foran deg.

Parkeringsassistanse. Synes du det er vanskelig å parkere i et stressende bymiljø? Slapp av, det finnes hjelp. Slipp rattet, og la bilens parkeringsassistent parkere for deg. Ved hjelp av kameraer og sensorer parkerer bilen selv uten at du trenger å gjøre noe!

Lading. Lad hjemme via ladeboks, og elbilen er klar etter noen timers lading. Med hurtiglading er en halvtimes pause nok, og du kan kjøre videre.

Moderne design. I dag skal en elbil være både stilig og funksjonell. Nedstrippet, slank design på utsiden, men med effektiv plass innvendig. Innfelte dørhåndtak og sidekameraer på utsiden og tilhørende skjerm inne i bilen gir ikke bare funksjon, men også rene overflater for et futuristisk formspråk.

Ytelse. Elbilens umiddelbare akselerasjon kombinert med den stille kjøringen er perfekt for bymiljøet. Rekkevidde tilpasset for daglig pendling med batteriet under gulvet gir lavt tyngdepunkt og en sporty følelse ved bykjøring.

Fakta om Honda e
Den lille elbilen Honda e er en teknisk tøffing laget for bykjøring. Opptil 22 mils rekkevidde og 136 eller 154 hestekrefter håndterer de flestes menneskers daglige pendling, og hurtiglading til 80 prosent på bare en halvtime. Honda e er bevisst konstruert for å tiltrekke seg oppmerksomhet med sine store runde lykter både bak og foran, og den har et nedstrippet design med innfelte håndtak for å forbedre de rene overflatene. Sidespeilene er erstattet med den nyeste teknologien med LED-kameraer som gjenspeiles i sideskjermer inne i bilen. Kameraene tar dessuten minimalt med plass, og det er både pent og praktisk i et trangt bymiljø. Selvfølgelig er Honda e konstant tilkoblet, og innvendig er det så mange som fem store berøringsskjermer med informasjon om alt fra bilens kjøretøystatus til infotainment, og dette speiles direkte fra Apple CarPlay eller Android Auto. Honda e kan snakke med deg, fortelle deg hvor nærmeste ladestasjon er, men har også den nyeste sikkerheten for alltid å beskytte deg og passasjerene dine.