Honda lanserer samarbeid med Sony

8. juli 2022

Honda lanserer samarbeid med Sony

Honda og Sony har signert en intensjonsavtale om å starte et joint venture for å utvikle og selge elbiler.

At disse to japanske industrigigantene begynner å jobbe sammen for å utvikle nye elbilmodeller er virkelig spennende nyheter! Gjennom det nye felleseide selskapet, som ennå ikke har noe navn, planlegger Honda og Sony å utvikle og selge batteridrevne elbiler. Tanken er at det nye selskapet skal etableres i 2022. Alliansen har som mål å samle Hondas kapasitet til å utvikle mobilitet, teknologi for å produsere kjøretøyskarosserier og erfaring med å håndtere ettermarkedstjenester med Sonys ekspertise innen utvikling og bruk av bildebehandling, sensing-teknologier, telekommunikasjon, nettverk og underholdning. Dette for å kunne skape en ny generasjon mobilitet og tjenester som er tilpasset brukerne og omgivelsene.

Den første elbilmodellen fra det nye selskapet forventes å komme i salg i 2025. Det nye selskapet forventes å planlegge, designe, utvikle og selge elbilene, men ikke eie og drifte produksjonsanlegg. Her er det meningen at Honda skal produsere den første EV-modellen (EV står for elektrisk kjøretøy) ved selskapets egne kjøretøyfabrikker. Tanken er også at en mobilitetstjenesteplattform skal utvikles av Sony og gjøres tilgjengelig for det nye selskapet.

– Det nye selskapet vil strebe etter å være i forkant av innovasjon, evolusjon og utvidelse av mobilitet rundt om i verden, ved å ta en bred og ambisiøs tilnærming til å skape verdier som overgår kundenes forventninger og fantasi. Dette gjør vi ved å utnytte Hondas banebrytende teknologi og kunnskap i forhold til miljø og sikkerhet, samtidig som vi tilpasser de tekniske eiendelene til begge selskapene. Selv om Sony og Honda er selskaper som deler mange historiske og kulturelle likheter, er våre tekniske ekspertiseområder svært forskjellige. Derfor tror jeg at denne alliansen, som forener styrkene til våre to selskaper, gir store muligheter for fremtidig mobilitet, sier Toshihiro Mibe, direktør, president, representant for administrerende direktør og administrerende direktør, Honda Motor Co., Ltd.

Hondas filosofi