Civic Type R raskest igjen

26. mai 2023

Civic Type R raskest igjen

En 2023-modell av Honda Civic Type R har slått banerekorden på Nürnburgring. Bilen er dermed den raskeste blant alle forhjulsdrevne produksjonskjøretøy.

Modellen ble lansert i fjor, og den fortsetter å motta anerkjennelser og priser. 24. mars 2023 ble testen gjort av Hondas utviklingsteam på Nordschleife, en 20,8 km lang bane på Nürburgring som ofte blir omtalt som «det grønne helvete». Rundetiden ble målt til 7 minutter og 44,881 sekunder, noe som gjør Civic Type R til det raskeste forhjulsdrevne kjøretøyet med en produksjonsspesifikasjon, dvs. ikke spesielt designet for racing, men produsert som en standardmodell. Testen ble utført på den reviderte og lengre banestrekningen definert av Nürnburgrings baneledelse i 2019. 

Type R drives av en kraftig 2,0-liters turboladet firesylindret motor, som i sin nyeste versjon produserer 329 hk og 420 Nm i dreiemoment. Sammen med en oppdatert sekstrinns manuell girkasse, kan den akselerere fra 0 til 100 km/t på bare 5,4 sekunder og til en toppfart på 275 km/t. Det nye, slankere eksteriørdesignet til 2023-modellen av Civic Type R har også bidratt til rekordtiden, med høyt utviklede aerodynamiske løsninger som vinkelen på den høye bakvingen og komplekse gulvelementer som er kombinert for å generere ekte downforce.

Rundetiden ble nådd med en lettere versjon av den nyeste Type R-modellen. Denne modellen vil kun være tilgjengelig for bestilling i utvalgte europeiske markeder, og vil bli kalt Type R S. Rundetiden ble satt med Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect-dekk, som vil kunne bestilles direkte fra Michelin.

Se runderekorden her