Hondas verden

Vi kjører verden rundt

Honda S Dream Dreamliner i saltleier i Utah i USA.
Honda S Dream Dreamliner i saltleier i Utah i USA.
Nærbilde av Honda konseptbil.
Nærbilde av Honda konseptbil.

FoU-teamene våre er naturlig nok nysgjerrige og innovative, de elsker en ny utfordring. Når man ser ting på en annen måte og utvikler nye konsepter, kan det føre til en ny generasjon Hondaer over hele verden.

Bla

Honda-merkets logo.

Globale ambisjoner

«Jeg ville være nr. 1 i verden, ikke bare i Japan» – Soichiro Honda

150 land, én Honda

Honda er for øyeblikket den fjerde største kjøretøyprodusenten i verden. Vi selger bilene våre på 150 markeder over hele jorda.
Modeller som Civic, Accord, CR-V og HR-V er bestselgere i mange regioner: Honda Accord har vært USAs bestselgende bil de siste fire tiårene – en bemerkelsesverdig rekord.


De nasjonale salgskontorene våre strekker seg over fire store regioner. Vi selger Honda-biler i 30 land, inkl. Japan, i Asia og Oseania, 38 land på det amerikanske kontinentet, 46 land i Europa og 36 land i Afrika og Midtøsten. Hvert kontor støttes fullt ut av det japanske hovedkvarteret vårt og gir deg den ultimate Honda-opplevelsen.

Global produksjon

Vi bygger der kundene er.

Grunnleggeren vår, Soichiro Honda, lærte oss at et fremgangsrikt globalt selskap må være desentralisert. Han ga salgsregionene våre uavhengighet nok til å kunne ta egne beslutninger. Alle Hondas produksjonsanlegg er ressurssterke og nyskapende. Det er tross alt de som ligger best an til å finne ut hva som er optimalt for situasjonen deres.

Verdensomspennende visjon

Fra starten av har vi tatt utfordringen om å bygge biler utenfor Japan på strak arm. Vi var det første japanske selskapet som produserte biler i Amerika. Det var et risikabelt prosjekt, men Soichiros standhaftighet bidro til å sørge for at det ble en suksess. Den opprinnelige fabrikken i Marysville har nå produsert 11 millioner Hondaer … så langt.

En Honda-tekniker jobber på en motor.

Uansett fabrikk eller produksjonsanlegg bygges alle Hondaer med stolthet i hjertet.

Honda Accord på samlebåndet, sett på skrå forfra.

Vi bygger 10. generasjon av Honda Accord for kundene våre i Nord-Amerika på det store anlegget vårt i Marysville i Ohio. Fabrikken åpnet i 1982.

I dag produseres Hondaer i USA, Canada, Mexico, Brasil, Kina, Thailand, India og Vietnam. I 2017 ble det produsert over 5,1 millioner kjøretøy i fabrikkene våre.

Global FoU

Honda-biler er til for hele verden.

Vi sørger for at Honda-kjøretøy fungerer bra verden over ved å drive med forskning og utvikling i alle verdensdeler. Vi har så klart vidtfavnende FoU-institutter i Japan samt flere større prosjekter som styres fra hovedkvarteret. Vi er imidlertid like stolte over forskningen og utviklingen vi driver med ved de andre instituttene våre.

Vi skaper drømmer

Vi har Honda FoU-sentre i USA, Kina, India, Indonesia, Thailand, Storbritannia, Tyskland og Italia. Vi mener at å forske på og utvikle biler i nøkkelregionene de skal brukes i, gir kunden best mulig resultater.

NSX som blir jobbet på av en Honda-tekniker, sett forfra.

NSX blir bygget for hånd av spesialopplærte teknikere i USA.

Nærbilde av Honda NSX-motor.

Momentet på hver mutter i denne nysammensatte NSX-motoren blir målt for hånd.

Honda klekker ut en idé

Amerika tar vel imot Civic-kombikupeen.

En Honda-tekniker jobber på en femdørs Honda Civic.

Der vi produserer Hondaer, kan du være sikker på at de konstrueres nøye og tas godt vare på.

Hvis du tror det amerikanske markedet bare vil ha sedaner, tar du nok feil. USA er det største markedet for femdørs Honda Civic. Denne modellen ble først lansert der borte i 2016 og har vært en braksuksess siden.

Global interesse

Dette er et eksempel på hvordan vi utvikler modellene våre til å bli kjøretøy som passer inn verden over. Vi lager biler for hele verden, ikke bare for spesifikke regioner. Det er vanskeligere på den måten, men strevet er verdt det.

Femdørs Honda Civic på vei til Amerika, sett på skrå forfra.
Femdørs Honda Civic på vei til Amerika, sett på skrå bakfra.