Virtuelle løp når Covid-19 setter en stopper for bilsporten

Hondas racerførere fra Formel 1, FIA World Touring Car Cup og STCC TCR Scandinavia har frustrert registrert at løp etter løp har blitt forskjøvet eller innstilt som følge av koronapandemien. Nå kjører WTCR-førerne virtuelt isteden.

15. juni 2020

I påvente av at sesongen skal starte, har Hondas racerførere begynt å kjøre i en ny serie – e-sportens variant av WTCR. Esteban Guerrieri, Tiago Monteiro, Nestor Girolami og Attila Tassi deltar i bilspillet som kjøres på baner som likner på de virkelige banene, for eksempel Hungaroring, Slovakiaring og Sepang. De fysiske anstrengelsene er naturligvis ikke like store som i den virkelige verden, men det kreves enda mer fokus og konsentrasjon fra førerne.

Foreløpig ser det ut til at Formel 1 starter med det første løpet på Red Bull Ring i Østerrike 3.–5. juli, mens det første løpet i WTCR kjøres i Salzburg (også i Østerrike) 13. september. I Sverige planlegges det første løpet i STCC TCR Scandinavia 15.–16. august på Gelleråsen Arena. Det første løpet vil sannsynligvis gjennomføres uten publikum.