Mer sting med nye Jazz Advance Sport

26. mai 2023

Mer sting med nye Jazz Advance Sport

Jazz modell 2024 er her. Den populære, kompakte og praktiske bilen kommer i en helt ny modellversjon, Advance Sport.

Mer sporty enn noen gang. Det nye utstyrsnivået Advance Sport gjør nye Jazz til en tøff, liten rakker. Nytt design på den blanke, svarte grillen, aerodynamisk spoiler på bakluken, forkrommet enderør på eksosrøret og lekre detaljer som svarte sidespeil og 16-tommers lettmetallfelger gir Honda Jazz Advance Sport et kult utseende. Apropos utseende, Advance Sport kan bestilles i Urban grey pearl og Platinum white pearl, to eksklusive fargevalg for Advance Sport.

Sportspedaler i metall, tre-eikers skinnratt, trekk i stoff, kunstskinn og skinn og en blanksvart finish støtfangerne foran og bak er også unike detaljer for Advance Sport. Det tre-eikede rattet har gule sømmer og er utstyrt med girskiftere som styrer bremseregenereringskraften. Advance Sport har også en spesiell kombinasjon av svart og grått, syntetisk semsket skinn og førsteklasses, glatt syntetisk skinn, med gule sømmer som matcher rattet og dørtrekket. I tillegg til kjøremodusene Normal og ECON har Advance Sport også en sportsmodus. Andre modellversjoner er Elegance og Advance, og Crosstar Advance.

Mer sporty og mer førsteklasses
På utsiden har 2024-modellen av Jazz blitt litt mer sporty, mens interiøret i bilen har et tydeligere premium-preg. Støtfangerne foran og bak har fått et nytt design, og det som er mest synlig er den nye, tøffe grillen som er både bredere og høyere, noe som gir Jazz et mer sporty utseende. Jazz Crosstar har også en Honeycomb-mønstret grill, som også er ny på den vanlige Jazz, men skiller seg i design fra den vanlige Jazz-modellen fordi den har en sentralt plassert, sølvfarget del som ser ut som et skjermdeksel.

Motor og girkasse bygger på Hondas hybridteknologi e:HEV, det vil si at en bensinmotor er kombinert med en elektrisk motor der batteriet lades under drift, uten behov for ledning. Bilen veksler automatisk mellom tre kjøremoduser: elektrisk, hybrid og motor. Nytt er at nye Jazz har fått 10 kW mer effekt, til totalt 90 kW, noe som gjør bilen mer responsiv og gir en jevnere og mer raffinert kjøreopplevelse. Drivstofforbruket og karbondioksidutslippene forblir lave, 4,5 l/per 100 km for Elegance og et utslipp på 102 g/km.

Avanserte funksjoner som standard
Mange smarte funksjoner og stilige detaljer er inkludert på Jazzen allerede fra Elegance, som er introduksjonsmodell for den nye Jazz. Eksempler på dette er at både rattet og girspaken er skinnovertrukket, forsetene er elektrisk oppvarmet og det finnes ryggekameraer og parkeringssensorer. Mange avanserte funksjoner er altså inkludert som standard. En annen nyhet er at Jazz nå kan fås med hengerfeste, bilen kan da slepe en tilhenger på 500 kg.

Nye Jazz har også fleksible Magic Seats, som gjør det enklere å laste opp og transportere store gjenstander. Et lasterom på hele 1 205 liter når baksetene legges ned er klasseledende. Hondas avanserte sikkerhetspakke Honda SENSING er inkludert for alle utstyrsnivåer. Her er assistentfunksjonen for bilkøer oppgradert og fungerer nå fra 0 km/t, noe som avlaster sjåføren i krevende trafikksituasjoner. Front- og baklyktene er av LED-typen, og Hondas infotainmentsystem Honda CONNECT er inkludert på alle modellnivåer. For Advance-modellen er en Garmin-navigator inkludert.

Jazz koster fra kr 310 600.