Luftig og lyst i nye HR-V

10. juni 2021

Luftig og lyst i nye HR-V

Takket være smart design føles plassen i den nye HR-V større – som om den tilhører en større bilmodell enn den faktisk gjør.

Lys og luft stod i sentrum da Hondas utviklingsingeniører skapte en ny design for interiøret i neste generasjons coupé-SUV HR-V Hybrid. Den funksjonen som sannsynligvis har størst effekt på miljøet i bilens kupé, er også den mest subtile. Det helt nye luftspredningssystemet har L-formede ventiler og er plassert i de øvre hjørnene av instrumentpanelet. På denne måten gir klimaanlegget en følelse av naturlig bris til bilens passasjerer.

I et tradisjonelt ventilasjonssystem strømmer luften rett mot passasjeren, noe som kan oppleves som ubehagelig. Det nye systemet gir en mykere luftstrøm, mer som en bris, som strømmer langs siderutene og streifer kinnene til passasjerene foran. Luften beveger seg opp til taket, og skaper en myk luftvirvel som ikke føles av passasjerene.   

Hver detalj av interiørets design har i oppgave å skape en følelse av rom og luftighet samt kontakt med omverdenen. Vinduene er designet for å slippe inn så mye lys som mulig – og for å maksimere sikten i alle retninger for føreren.

De stilrene kontrollene som du styrer lyd og ventilasjon med, er plassert så nær førerens synsfelt som mulig for å gjøre dem så enkle å bruke som mulig.

Baksetene er nyutviklet og plassert 30 mm lenger bak. Samtidig er det 35 mm mer ben- og skulderplass, sammenlignbart med SUV-er i klassen over.

Det er gjort store forbedringer i forsetene, som nå stabiliserer kroppen ved hjelp av innebygde støttematter. Disse erstatter den forrige konstruksjonen med fjærer. De nye forsetene motvirker tretthet på lange reiser og forbedrer komforten ved den daglige kjøringen.

Den helt nye HR-V forventes å være tilgjengelig i begynnelsen av 2022. Du kan registrere din interesse for nyheter om modellen her.