Jazz – vakrere enn noensinne

Komfort og plass er utrolig viktige faktorer når man skal velge ny bil, uavhengig av hvor stor modellen er. Med nye Jazz tar Honda flere skritt fremover i form av ergonomi og komfort.

15. juni 2020

Å sitte behagelig er en forutsetning for at du skal trives i bilen din, spesielt når du kjører lange turer. Derfor har Hondas ingeniører og designere brukt mye tid og energi på å utvikle gode seter i nye Jazz, som lanseres på det norske markedet i juni.

En viktig del i dette er Hondas nyutviklede stolramme som gir kroppen mye bedre støtte. Det nye forsetets underliggende struktur brukes i både sitteputen og ryggstøtten, og den erstatter den forrige modellens konstruksjon. Setet har bredere nedre del, noe som øker sitteputens dybde med 30 mm. Du merker at det er mykere med en gang du setter deg. Denne nye konstruksjonen kombinert med ekstra polstring gjør at puten fjærer, men den synker ikke helt ned, noe som er ekstremt viktig.

Ryggstøtten er også forbedret. Korsrygg og bekken har fått enda bedre støtte for å skape en kroppsstabiliserende effekt. Det gjør at du ikke blir like sliten, spesielt i hofte og midje, under lange turer. I tillegg gjør den nye konstruksjonen det enklere å ha en komfortabel og stabil kjørestilling, selv i svinger og på ujevnt underlag.

De nyutviklede setene smalner i den øvre delen av ryggstøtten. Det gir ryggen svært presis støtte. Siden setene smalner inn, blir det også enklere å kommunisere mellom forsete og baksete. Setet er plassert lavere enn tidligere, og i kombinasjon med avrundede hjørner foran på setenes sitteputer, blir det enklere å ta seg inn og ut av bilen.

Baksetet har også forbedret komfort. Stolrammen er festet på en ny måte, slik at polstringens tykkelse har blitt økt med 24 mm.

Andre små, men viktige justeringer inkluderer at bremsepedalen er plassert lengre inn ved føttene. Det reduserer behovet for å justere setet etter pedalene. Bremsepedalens vinkel er også endret, noe som gjør det enklere å bruke pedalene. Samtidig er setet flyttet, slik at lårene får optimal støtte.

Det er enklere enn noensinne å finne en komfortabel kjørestilling, siden rattet nå kan justeres enda mer, med senter opptil 14 mm nærmere sjåføren. Rattets vinkel er to grader rettere enn på den forrige modellen, slik at det er mer rettet mot sjåføren. Disse forbedringene har ført til at mengden arm- og skulderbevegelser som trengs for å nå rattet, har blitt redusert.

Passasjerene i baksetet kan nyte klassens beste beinplass på 989 mm. Drivstofftanken er plassert midt i chassiset, bak forsetene. Det gjør at Jazz beholder sine allsidige og fleksible Magic Seats, som både kan legges ned eller felles opp etter hvilken lasteplass du trenger.

Nå finner du nye Jazz hos Hondas norske forhandlere. Den tryggeste og enkleste måten å prøvekjøre den på, er ved å bestille på honda.no.

Mer om jazz

Bestill prøvekjøring