Hvilken SUV-modell passer deg?

3. november 2021

Hvilken SUV-modell passer deg?

Honda har to moderne SUV-er å velge mellom, CR-V og HR-V.

Robust og kraftfull, men likevel stilig og praktisk. Den moderne SUV-en har blitt ekstremt populær og er svært ofte å se på norske veier i dag. SUV står for Sport Utility Vehicle og dens aller første forgjenger var allerede på slutten av 1930-tallet, da i form av firehjulsdrevne militærkjøretøyer. SUV-en har blitt førstevalget for både familier og de som ønsker en trygg og pålitelig bil generelt. SUV-er finnes i mange forskjellige størrelser, både med og uten firehjulsdrift, og med forskjellige motoralternativer.

Det er mange fordeler med å kjøre en SUV, så det er ikke rart at de har blitt en av de mest populære bilkategoriene i Europa. Du sitter høyt i en SUV, noe som gir veldig god oversikt over trafikk og omgivelser. Den høye bakkeklaringen gir muligheter til å kjøre på dårlige veier eller i terrenget uten problemer. Den høye inngangen gjør også at du ikke trenger å bøye deg ned for å komme inn i bilen, men heller gå opp og inn i bilen.

De fleste SUV-er har også god bagasjeplass, noe som gjør bilen eksemplarisk praktisk – et godt brukt argument for de som har en familie eller en hobby som krever mye plass til utstyr. Det smarteste med en moderne SUV er imidlertid at det føles som å kjøre en standardbil når det gjelder ytelse og komfort, men også når det gjelder sikkerhet og drivstofføkonomi.

Honda tilbyr to SUV-modeller for norske sjåfører. Den litt større modellen er CR-V, hvor Honda introduserte sin første generasjon tilbake i 1995. Den andre og mer kompakte modellen heter HR-V og den nyeste generasjonen av den lanseres i første halvår av 2022.

Både CR-V og HR-V er toppmoderne modeller utstyrt med Hondas avanserte hybridteknologi. Hondas e:HEV-teknologi velger automatisk optimal kjøremodus og er også så smart at den genererer sin egen strøm, noe som gjør at du aldri trenger å lade bilen i motsetning til mange andre hybridbiler.

Firehjulsdrift eller tohjulsdrift? Firehjulstrekk er definitivt å foretrekke dersom du ofte kjører på vinterføre, bor i et kupert og fjellrikt område, ute på landet eller liker å kjøre i naturen i litt tøffere terreng. CR-V får du med firehjulsdrift, mens HR-V tilbys med tohjulstrekk, så her er det bare å velge det som passer deg best.

Andre kriterier som du selvfølgelig bør vurdere når du skal velge SUV er design, budsjett og plass. CR-V Hybrid koster fra kr 555 500,- og har rikelig med både kabin- og lasteplass til at en aktiv familie skal føle at den er praktisk og dekker alle familiens tenkelige behov. Den litt mer sportslige og kompakte HR-V’en har mer kupéfølelse og koster fra kr 386 900,-. Det er en modell som passer veldig godt til for eksempel den unge familien eller paret med utenbys barn.

CR-V måler 4600 mm i lengde, 2117 mm i bredde og 1689 mm i høyden. HR-V har litt tettere dimensjoner, den er 26 cm kortere med dimensjonene 4340 mm i lengden, 1790 mm i bredden og 1582 mm i høyden. I CR-V er bagasjerommet på 497 liter og slår du sammen setene kan du få opptil 1796 liter. Det betyr at du kan ta med deg mange sekker eller for eksempel to terrengsykler. Lastekapasiteten til HR-V er også meget god sammenlignet med andre SUV-er i kompaktklassen med sine 335 liter inkludert den nedre «skjulte» gulvboksen. Med nedfelte bakseter er plassen på hele 1289 liter. I HR-V kan du også benytte deg av Hondas Magic Seats som kan slås sammen som kinoseter, egnet ved transport av høye gjenstander, som for eksempel en stor potteplante.

Finn nærmeste forhandler