Hvilken bybil passer for deg?

30. november 2021

Hvilken bybil passer for deg?

En liten og smidig bil med kompakte dimensjoner egner seg fantastisk godt til kjøring for de som stort sett kjører i bytrafikk. Vi sammenligner Honda Jazz og Honda e. Hvilken velger du?

Hva gjør en modell til en virkelig god bybil? Kompakte dimensjoner topper selvfølgelig ønskelisten, men også sikt, kjøreegenskaper, parkeringshjelp og drivstofføkonomi er viktige faktorer å ta hensyn til når du skal velge hvilken bil du skal kjøre neste gang.

Kompakte ytre mål
Både Honda e og Honda Jazz er biler som er rundt fire meter lange, en betydelig forskjell i forhold til for eksempel mindre SUV-er, som vanligvis er minst 30 centimeter lengre. Honda e vinner den korte distansen fordi den er 15 cm kortere og samtidig 6 cm bredere enn Jazz, mens de er omtrent like høye.

Romslig og komfortabel
Honda e føles overraskende romslig til tross for de kompakte ytre dimensjonene. Det tonede glasstaket forsterker romfølelsen. Selv valget av materialer som leder tankene til en stue gjør at interiøret føles luftig og komfortabelt. Fire voksne får lett plass.

Den korte fronten på Honda Jazz øker den innvendige plassen, og den nye strukturen i karosseriet bidrar også til et roligere interiør. Hondas Magic Seats kan legges helt ned eller opp og gir god allsidighet, noe som øker lastemulighetene betraktelig. Fraktmessig er Jazz en ekte konge i sin klasse.

Fine kjøreegenskaper
Når du først begynner å kjøre elektrisk, vil du sannsynligvis ha vanskelig for å komme deg tilbake til en bil med forbrenningsmotor. Akselerasjonen er momentant, turen er stillegående og den velbalanserte vektbalansen mellom foran og bak gjør Honda e rask og morsom å kjøre.

Jazz på sin side har Hondas effektive hybriddrivlinje som automatisk bytter mellom tre kjøremoduser. Det gir en problemfri, komfortabel tur hvor bilen føles som en elbil i lave hastigheter og ved akselerasjon. Jazzen er lett å manøvrere, ikke minst takket være et lavere tyngdepunkt enn tidligere modeller og med forbedret kontroll.

God sikt
Jazzs smale A-stolper og skjulte vindusviskere samt det lave instrumentpanelet gir god sikt fremover og reduserer blindsoner. Dette gjelder faktisk også Honda e, som har god panoramautsikt fra førersetet. Et ekstra pluss for Honda e's utmerkede sikt bakover. Standard bakspeil er i stedet erstattet av små kameraer, som viser krystallklar sikt bakover og nesten helt fjerner blindsonene.

Enkel å parkere
Takket være den pene lengden er begge bilene enkle å parkere og du får god hjelp. Jazzen har parkeringssensorer fra Elegance-nivå og oppover. Ryggekamera er tilgjengelig på Executive-modellen og Crosstar. Her trumfer Honda e med ytterligere to kule funksjoner. Dette er dels den ekstremt smale svingradiusen på 4,3 meter, og dels parkeringshjelpen – bilen kan faktisk parkere seg selv!

Drivstofføkonomi
Hybridsystemet i Honda Jazz gir effektiv drivstofføkonomi og ved blandet kjøring forbruker bilen 4,5 l/100 km. Batteriet lades mens bilen drives av bensinmotoren. I tillegg brukes bremseenergien til å lade batteriet. Det betyr at bilen lader seg selv – så du slipper å lete etter ladestasjoner.

Med elbilen Honda e slipper du å fylle drivstoff i det hele tatt, men i stedet må du lade. Fulladet har Honda e en rekkevidde på opptil 222 km. Hvis du pendler en strekning på 20 km en vei til jobb, betyr det at du kan kjøre hele uken uten å måtte lade bilen.

Pris
Med finansiering tilbyr vi Honda Jazz fra kr 1 709,- per måned. Vil du heller kjøpe din Jazz koster den fra kr 255 300,-. Honda e med finansiering tilbyr vi fra kr 1 827,- per måned, noe som er en meget attraktiv pris med tanke på hva du får for pengene. Prisen starter fra kr 249 900,- hvis du foretrekker å kjøpe din Honda e.

Utseende
Honda e er en bil som skiller seg ut fra mengden. Frisk, tidløs smart design kombinert med avansert teknologi ned til minste detalj. Innfelte håndtak, runde, vennlige frontlykter og baklykter gir et særegent utseende.

Jazz er tilgjengelig i to versjoner, den mer tradisjonelle kombikupeen og Jazz Crostars SUV-pregede profil, som byr på et rått design og større bakkeklaring.

Beste bybil for deg?
Liker du moderne design og kule funksjoner og vil kjøre uten å slippe ut karbondioksid? Honda e er ditt valg. God pris på finansiering gjør valget lettere. I tillegg trenger du aldri å bekymre deg for parkering i fremtiden.

Har du større behov for lastemuligheter og kanskje er du litt usikker på fordelene med elektroteknikk, er Jazz et utmerket alternativ. En modell med god drivstofføkonomi, stabile kjøreegenskaper og som enkelt parkeres i urbane omgivelser.

Se Hondas tilbud

Fakta om modellene

Honda Jazz

Honda e

Lengde

4044 mm

3894 mm

Bredde

1694 mm

1752 mm

Høyde

1526 mm

1512 mm

Bagasjeromsplass

304 l

171 l

Med nedfelt baksete

1205 l

861 l

Motor

1,5 i-MMD Hybrid e-CVT

BEV

Svingradius

10,1 m

4,3 m

Drivstoff

Blyfri 95

El

Drivstofføkonomi, blandet kjøring

4,5 l/100 km

17,2 kW/100 km

Co2-utslipp

102 g/km

0 g/km

Finansiering fra

1.709 kr

1.827 kr

Pris fra

255.300 kr

249 900 kr