Hondas funksjoner hjelper sjåfører med å holde seg trygge på veien

23. september 2023

Hondas funksjoner hjelper sjåfører med å holde seg trygge på veien

Tretthet er en stor trafikkrisiko på lange bilturer. Dette fremheves i en svensk artikkel fra Riksförbundet M Sweden (tidligere Motormännen). Kjører du Honda har du hjelp av flere sikkerhetssystemer som bidrar til å holde deg trygg på veien.

Debattartikkelen fra Riksförbundet M Sverige ble publisert i slutten av august. Den viser til at tretthet er en medvirkende årsak til hver femte trafikkulykke. Honda har lenge satset stort på å øke sikkerheten til bilene sine. I Honda SENSING-sikkerhetspakken er det flere funksjoner som hjelper deg å holde deg i kjørefeltet. Det er en funksjon som hjelper deg med å holde deg i midten av kjørebanen. Det er et filskiftevarslingssystem, og et filskiftevarslingssystem som oppdager om bilen begynner å bevege seg mot veikanten. Den intelligente fartsbegrenseren sørger for at bilens maksimale hastighet holder seg på hastigheten som vises av de siste veiskiltene og identifiseres av systemet. Den adaptive cruisekontrollen hjelper deg med å holde trygg avstand til bilen foran. En annen funksjon kalles kollisjonsdempende bremsesystem, og stopper deg fra en forestående kollisjon.

I den siste versjonen, kalt Honda SENSING 360 (tilgjengelig på nye CR-V plug-in), får du i tillegg funksjonene Blindsone varsling (BSI) inkl. Cross Traffic Monitor, Front Cross Traffic Warning, Active Lane Change Assist og Lane Change Collision Mitigation for ekstra sikkerhet.

Les mer om SENSING 360 i nye CR-V plug-in