Hondas andre elbil!

26. mai 2023

Hondas andre elbil!

Den helelektriske og kompakte SUV-en e:Ny1 er Hondas andre elbil, etter den kritikerroste Honda e.

Hondas første helelektriske SUV er en modell i B-segmentet, noe som betyr at den har en ganske passende størrelse for en familie med barn eller et par med barn som har flyttet hjemmefra. Bilen er designet for å møte det økende behovet for en elektrisk SUV som kan kjøres komfortabelt i et urbant miljø.

Bilen utstråler eleganse, fra den vakre himmelblå metallic-fargen til modellen som ble vist på premierelanseringen i Offenbach, Tyskland, til premium-følelsen du får fra materialene og detaljene i kupeen. Det utvendige designet preges av et kort overheng foran, store 18-tommers hjul og rene linjer. Den ser solid og samtidig sofistikert ut. Det gjør også premieren på Hondas nye emblem. I fronten finner du et hvitt Honda-emblem, samt på hjuldekslene og på rattet. På bakluken er hele navnet trykt med metallbokstaver. Denne typen emblem vil bli brukt på alle helelektriske biler fra Honda fremover. Klassiske, stilrene dørhåndtak på fordørene og bakdørene har samme design som på Honda e, som glir fint inn i den svarte stripen.

Den helelektriske e:Ny1 er basert på Hondas nyutviklede elbil-plattform og heter e:N Architecture F. Den er basert på tre prinsipper: høy stivhet på karosseriet, lavt tyngdepunkt og god aerodynamikk under gulvet.

Rekkevidde på 412 km
Den elektriske motoren sitter foran, er integrert med girkassen og skaper jevn og komfortabel akselerasjon og bremsing. Drivlinjen leverer en maksimal effekt på 150 kW med et dreiemoment på 310 Nm. Batteriet er på 68,8 kWh og gir en rekkevidde på 412 km (i henhold til WLTP).

Kjøreopplevelsen har, som med alle Honda-modeller, vært i fokus for utviklingen av e:Ny1, så du kan forvente en bil som er morsom å kjøre, trygg og komfortabel.

Grillen på e:Ny1 er overbygd (akkurat som på mange andre elbiler), der den midtre delen egentlig består av en skjult luke. Bak denne plugger du inn ladekabelen. Nye e:Ny1 lader fra 10 til 80 prosent på 45 minutter.

Som vanlig har Honda fullt fokus på sjåføren. Utviklingsingeniørene har tenkt mye på at man skal slippe å finne ut hvordan ting fungerer, manøvreringen skal skje intuitivt. Det stilige instrumentpanelet og både ratt og skjerm er virkelig store, midtdisplayet måler hele 15,1 tommer. Midtkonsollen har en enkel layout med lett tilgjengelige knapper og selvfølgelig trådløs lading for mobilen.

Prisen på Honda e:Ny1 starter fra 530 100 kr, og den kan kjøpes på avbetaling med avdrag fra 5 930 kr med Honda Financial Services. Mer detaljert informasjon om e:Ny1 kommer etter hvert, så følg med på nyhetsbrevene våre.