Honda e Prototype hadde premierevisning i Genève

Honda viste prototypen av den nye elbil på bilmessen i Genève.

24. juni 2019

Hondas kommende elbil er en riktig godbit. Motorjournalister peker på bilen som et av høydepunktene på Genève messen som ble avholdt tilbake i mars. Det er primært designet, som vekker oppsikt, en genial kombinasjon av retro design med håndgripelig inspirasjon fra den første Honda Civic generasjonen fra 1972 og futuristisk enkelhet, som er synlig både utenfra og inni.

Det utvendige designet er preget av en ren, tydelig form med klare konturer. De fastholdte linjene forsterkes av de forsenkede dørhåndtagene, som foldes ut, når de skal brukes, og kompakte kameraer, som erstatter tradisjonelle sidespeil. De avrundede støtfangerne og også runde frontlykter gir bilen et nesten menneskelig utseende. Ladeforbindelsen er plassert sentralt på panseret,  med LED-belysning under et sort glasslokk som et design feature.

Honda e Prototype er designet for å passe perfekt til bykjøring. Med sin eldrift slipper den ut null utslippsgasser. Bilens design vekker oppmerksomhet overalt den blir vist. Dens kompakte størrelse gjør det til en lek å parkere.

Den store akselavstanden og sporvidden gir gode kjøreegenskaper og en romslig kupé. Platformen er utviklet spesielt til elektrisk drift. Som mange andre elbiler har Honda e bakhjulstrekk. Rekkevidden er minimum 200 km, og en hurtigladningsfunksjon tillater, at batteriet lades opp til 80 prosent på bare 30 minutter. Undersøkelser viser, at den gjennomsnittlige distansen vi kjører med en personbil faktisk kun er 30 km. Så Honda e er derfor perfekt til hverdagspendling.

Interiøret er moderne og minimalistisk. Her finnes bare det som virkelig er nødvendig. Stilen minner om en innbydene lounge snarere enn en tradisjonell kupé. Stoffet er av slitesterkt sofastoff med 60'talls følelse.

Dashbordet domineres av den vannrette skjermen med en rekke intelligente funksjoner. For eksempel vises sikten bakover, som sidekameraene samt et kamera bak leverer til skjermen. Detaljer i tre i dashbordet og midtkonsollen gir et sofistikert utseende.

Honda har mottatt 25.000 interessenter for Honda e. På honda.no finner du mer informasjon om Honda e  hvor du også kan registrere din interesse for mer informasjon.


Meld interesse her