Honda, GM og Cruise skaper førerløs drosjetjeneste

5. desember 2023

Tid er en begrensning for de fleste. Honda ønsker å gjøre det mulig for folk å bruke tiden mer effektivt og til mer meningsfulle ting. Dette gjøres ved å utvikle ulike mobilitetsprodukter og -tjenester. Cruise Origin er et tydelig eksempel. Bilen har ikke ratt og førersete, og har en stor kupé hvor seks personer kan sitte overfor hverandre – tre på hver side. Den innvendige kupeen er helt privat, og her kan for eksempel en familie være sosiale eller forretningsmenn/kvinner kan holde møter på vei til og fra forskjellige steder – uten at noen i bilen trenger å bekymre seg for å holde rattet eller finne riktig vei.

Bestilles via app
Cruise Origin er utviklet i fellesskap av Honda, General Motors (GM) og Cruise, og er spesialbygget for å bli brukt som en førerløs drosje. Tjenesten vil bli tilbudt fra et felleseid selskap som forhåpentligvis blir etablert i løpet av første halvår 2024. Kundene kan hentes på et bestemt sted og kjøres til en forhåndsbestemt destinasjon – og bilen kjører selv. Tjenesten administreres via en app på kundens smarttelefon, både når det gjelder bestilling og betaling av bilen.

Den førerløse transporttjenesten er planlagt å bli lansert i sentrum av Tokyo tidlig i 2026. Da skal et dusin kjøretøy være tilgjengelige, og deretter økes flåten til 500 Cruise Origins. De tre selskapene planlegger å utvide og oppskalere tjenesten til områder utenfor sentrale Tokyo. Det forventes å bli mangel på drosje- og bussjåfører i Japan, og dette er en måte å avhjelpe denne typen samfunnsproblem på.

Cruise Origin ble første gang vist frem i Japan, på Hondas stand under Japan Mobility Show 2023.

Nærmeste forhandler