Flere elbiler fra Honda på gang

10. mai 2022

Flere elbiler fra Honda på gang

Honda har avslørt selskapets langsiktige planer innen elektrifisering. Selskapet samler krefter for å styrke sin elektrifiseringssatsing.

Fra nå og frem til andre halvdel av 2020-tallet vil Honda introdusere elbilmodeller rettet spesielt mot ulike markeder. I Nord-Amerika lanseres to nye elbiler i SUV-segmentet i 2024. I Kina vil ti nye elbilmodeller bli introdusert frem til 2027. På hjemmemarkedet Japan, vil Honda gi ut en minielbil for kommersiell bruk tidlig i 2024, etterfulgt av minielbiler og elektriske SUV-er for privatmarkedet. Deretter vil Honda introdusere de beste elbilmodellene globalt – forutsatt at elbiler blir bredt etablert og populære.

En spesifikk elbilplattform, Honda e:Architecture, som inneholder både en maskinvare- og programvareplattform, skal brukes i 2026. Programvareplattformens applikasjonslager inkluderer Honda SENSING og Honda CONNECT. Gjennom samarbeidet med GM (General Motors) planlegger Honda å introdusere rimelige biler i 2027. Priser og sortiment vil være like konkurransedyktige som drivstoffdrevne kjøretøy, og introduksjonen vil begynne med markedet i Nord-Amerika.

30 nye modeller
Totalt betyr dette at Honda planlegger å lansere 30 ulike elbilmodeller globalt innen 2030. Dette innebærer produksjon av mer enn to millioner biler per år. To produksjonsanlegg i Kina og ett i Nord-Amerika er planlagt for elbiler.

For å styrke elektrifiseringssatsingen flytter Honda sine ressurser til en organisasjon, Business Development Operations, fra tidligere å ha vært organisert etter produktområde, det vil si motorsykler, biler og Power Products. Dette betyr at utviklingshastigheten og synergiene forventes å øke. Ressursene det er snakk om er ekspertise på teknologiområder som vurderes å være avgjørende for Hondas fremtidige konkurranseevne, som elektrifiserte produkter og tjenester, batteri, energi, Mobile Power Pack, hydrogen og programvare.

Hondas elektriske visjon