Fem fantastiske fakta om nye Jazz

Den splitter nye Honda Jazz forventes å bli lansert i juni. Den leveres som standard med den nye hybridteknologien e:HEV som har tre kjøremoduser, hvorav EV-modus betyr elektrisk drift. Her er fem andre imponerende fakta om den nye modellen.

24. juni 2019

4,5
Standardmodellen har et gjennomsnittlig drivstofforbruk ved blandet kjøring på 4,5 l/100 km. Dette i henhold til den nye målemetoden WLTP. CO2-utslippet er på kun 102 g/km.
 

13 300
Den elektriske drivmotoren i Honda Jazz har 13 300 omdreininger per minutt, noe som betyr et høyt dreiemoment på opptil 253 Nm. Det gir betydelig akselerasjon i lave hastigheter.
 

1203
Bagasjeromskapasiteten til den kompakte Honda Jazz er på 298 liter med baksetet slått opp. Når baksetet er slått ned, øker bagasjeroms volumet til 1203 liter, som er klassens beste. For å forstå hvor mye det er plass til, kan det være greit å vite at en stor koffert rommer ca. 100 liter. Hondas utviklingsingeniører har brukt mye tid på å maksimere plassforholdene i kupeen, og modellens Magic Seats gir eksepsjonell fleksibilitet ettersom baksetet kan slås ned horisontalt eller slås opp som en kinostol.
 

-58 %
Den nye Honda Jazz har god internettilgang i bilen, noe som gjør hverdagen enklere. Det brukervennlige grensesnittet til LCD-berøringsskjermen har en utforming som skal forhindre at du distraheres når du stiller inn funksjoner under kjøring. Hondas egne målinger viser at tiden det tar å endre de vanligste innstillingene har gått ned med 58 prosent sammenlignet med tidligere. Det gir en tryggere og mer ergonomisk opplevelse. Du navigerer på skjermen ved hjelp av kjente, smarttelefonlignende funksjoner som blant annet sveiping fra høyre til venstre for å bla gjennom funksjoner.
 

10
Den helt nye Honda Jazz har ikke mindre enn ti kollisjonsputer. Jazz er først ut i sin klasse med kollisjonsputer mellom forsetene som standard. Teknikken reduserer faren for hode- og brystskader i tilfelle en sidekollisjon. I tillegg til kollisjonsputer har Jazz en rekke aktive sikkerhets- og førerassistansefunksjoner som takket være Honda Sensing gjør kjøringen trygg og sikker.