Det nye eVTOL-flyet skal forbinde byer

9. november 2021

Det nye eVTOL-flyet skal forbinde byer

Honda eVTOL er en kombinasjon av fly og helikopter.

Honda drar nytte av en rekke teknologier som selskapet har utviklet i et nytt fly kalt Honda eVTOL. Det står for Electric Vertical Take-Off and Landing og ser ut som et fly, men kan ta av og lande som et helikopter. Honda eVTOL er en viktig del av et helt økosystem av transporttjenester som vil hjelpe folk å reise i og mellom byer.

I tillegg til ren drift realisert av elektrifiseringsteknologi, har eVTOL sikkerhet på et nivå tilsvarende det for kommersielle passasjerfly. Flyet drives av en rekke mindre propeller, noe som gjør eVTOL stillegående. Dette – i kombinasjon med at flyet tar av som et helikopter – gjør det mulig for kjøretøyet å ta av og lande midt i en by, uten å forårsake støyproblemer.

Basert på hybridmotor
Skal det kun gå på strøm vil batterikapasiteten være en begrensning, noe som betyr at flyet kan brukes innenfor en by. For å utvide reiselengden til å inkludere litt lengre reiser, vil Honda eVTOL dra nytte av selskapets elektrifiseringsteknologier som brukes i gassturbinhybridmotoren. Ved å bruke hybridmotoren vil Honda eVTOL kunne tilby ren transport mellom byer, et marked som forventes å vokse i fremtiden.

Som du sikkert vet, utvikler Honda så mye mer enn personbiler. Disse inkluderer roboter, fly og sirkulære energisystemer, men også forbrenningsteknologi, elektrifisering og kontrollsystemer. Kunnskap om alle disse teknologiene er nødvendig for å utvikle Honda eVTOL som er brakt frem av Hondas forsknings- og utviklingsenhet Honda R&D Co., Ltd. Her tenker utviklingsingeniørene utenfor boksen for å skape nye verdier ved å utvide mulighetene rundt transport. Selskapets visjon er et samfunn som ikke påvirker miljøet negativt med utslipp og hvor det ikke skjer trafikkulykker.