Snakk med bilen din

I den nye el-bilen Honda e kan du kommunisere med bilen på en helt ny måte via «Personal Assistant» og My Honda+.

19. desember 2020

Via det brede, digitale instrumentpanelet i el-bilen Honda e har du tilgang til en rekke funksjoner og tjenester som gjør livet enklere. Du kan gjøre det samme i Honda e som når du sitter i sofaen hjemme og surfer på Internett via smarttelefon, nettbrett eller smart-tv.

Honda e har en «Personal Assistant», en personlig assistent basert på teknikken kunstig intelligens. Du kan altså styre bilen via talekommunikasjon. Assistenten våkner når du ganske enkelt hilser på den med «OK Honda!». Det går eksempelvis an å spørre om hvordan været er på bestemmelsesstedet ditt, be assistenten sette ned temperaturen i bilen eller finne en god thairestaurant i neste kvartal eller by du er på vei til. Med innebygd maskininnlæringsteknikk vil den personlige assistenten dessuten bli stadig bedre til å forstå hvordan du høres, hva du mener og hvordan du uttrykker deg.

Du kan også kommunisere med bilen via din smarttelefon og appen My Honda+. For eksempel kan du sende koordinater i forveien til en butikk du gjerne vil besøke. Bilens informasjonssystem lagrer informasjonen i navigasjonen slik at den er klar for deg når du er klar til å kjøre. Du kan låse og låse opp bilen via en digital nøkkel samt få varsel dersom bilen kjører utenfor et bestemt område, et såkalt geogjerde. Det går også an å sette i gang batteriladingen på avstand via appen og varme opp kupéen en stund før du skal kjøre, slik at du slipper å sette deg i en iskald bil.

Honda e beregnes å kunne leveres fra i sommer, og den fås i to versjoner. Standardversjonen koster 266.200 kroner, mens Honda e Advance koster 294.900 kroner. Honda e kan også privatleases fra kr 4 495 per måned.