Et samstemt pressekorps elsker nye Honda e

Det var en nysgjerrig og entusiastisk skare av biljournalister som fikk prøvekjøre den nye elbilen Honda e i Valencia.

10. mars 2020

Honda arrangerte en prøvekjøringsuke for nordisk presse i Valencia i Spania i slutten av januar. Journalister fra Norge, Sverige og Danmark var stort sett enige om at Honda har laget en imponerende og konkurransedyktig liten elbil. Eller som reporteren Morten Løken Kværnstrøm fra Nytt om Bil sa det i sin anmeldelse:

– Jeg tror Honda har en vinner i Honda e. I sum er Honda e en vellykket helelektrisk bil – med det lille ekstra i kvalitet og kjøreopplevelse; og la oss si emosjonell tiltrekning.

Her er noen flere kommentarer fra noen av journalistene:

– Den føles virkelig topp moderne. Designen er frekk og likner ikke på noen annen bil på markedet. Den er veldig morsom å kjøre, og den autonome parkeringen oppleves som svært trygg. Å lage en liten bil med et lite batteri må være bra for miljøet, i motsetning til en stor SUV med monsterbatteri, sier Carl Hempel hos Vi Bilägare.

– Etter rundt 15 mil bak rattet er konklusjonen at Honda e er en bil det er lett å bli glad i. Den er innbydende og morsom å kjøre. Den passer svært godt som bybil med et bredt register av nyttige hjelpefunksjoner, sier Kristofer Rask hos Allt om Elbil.

– Jeg falt helt for utseendet. Dette er den lekreste elbilen jeg har testet noensinne. Det er den mest raffinerte og avanserte bilen jeg har kjørt når det gjelder skjermer og deres funksjoner, sier danske Henrik Dreboldt fra Kuffert & Kørehandsker.

– Det er en av de beste elbilene jeg har kjørt. Den har fantastiske kjøreegenskaper takket være lavt tyngdepunkt, perfekt balanse og svært godt veigrep. Det er en livsstilsbil som gir meg usedvanlig mye kjøreglede, sier danske Morten B Bek fra Blog om biler.


Book prøvekjøring av Honda e