Den tilkoblede Hondaen

Både Honda e og Jazz Hybrid er koblet til, noe som gir deg tilgang til en rekke funksjoner og tjenester gjennom en smart app på telefonen som gjør hverdagen enklere og tryggere.

22. november 2020

Kombiner Internett med en moderne Honda og en smart mobiltelefon, og du vil få mange nye muligheter som bileier. Hondas to nyeste modeller, Honda e og Jazz Hybrid (gjelder utstyrsnivåene Elegance og Executive), er koblet til, og du kan kommunisere med dem via Hondas smarte app, My Honda+. Du kan for eksempel låse/låse opp bilen eksternt og få tilgang til viktig informasjon som aktuell rekkevidde, temperaturen i kupéen og om vinduer og dører er åpne. Når det gjelder Honda e kan du også varme opp eller kjøle ned kupéen og stille inn hvordan bilen skal lades.

Enheten i bilen som gjør dette mulig, kalles TCU, som står for Telematics Communication Unit. Den må aktiveres for at tjenestene skal begynne å fungere. Når du har kjøpt din nye Honda, må du laste ned appen My Honda+ til telefonen. Den er tilgjengelig for både Android og iOS. I appen godtar du vilkårene. Deretter kan forhandleren aktivere den lille enheten i bilen slik at du som første eier kan få tilgang til de mange tjenestene – helt gratis.

Funksjonene som vi har angitt ovenfor, er inkludert i grunnpakken med tjenester. Det inkluderer også oppdateringer av noe programvare i bilen og elektronisk helsesjekk av bilen. Det betyr at utvalgte Honda-forhandlere kan registrere resultater digitalt og sende til deg, slik at du kan godkjenne arbeid som kanskje må gjøres på verkstedet.

Som ekstratjenester fås pakken Sikkerhet og reiser. Det inkluderer geogjerde, reiseplanlegger, reisehistorikk og at du kan sende adresser til bilens navigasjonssystem. Digital veihjelp er også inkludert. I tillegg til den grunnleggende gratis veihjelpen kan du be om veistøtte digitalt med et enkelt klikk på en knapp i appen My Honda+ hvis du får en mekanisk feil på bilen eller blir utsatt for en ulykke. En Honda-operatør sender da en leverandør av veihjelp til der du befinner deg, noe som automatisk meldes av bilens GPS. Ekstrapakken er gratis det første året og koster deretter kr 330 per år.

Digital nøkkel-pakken kommer for Honda e i begynnelsen av 2021. Tjenesten gjør at du kan starte bilen med smarttelefonen. Du kan også låne bort bilen ved å dele den digitale nøkkelen med opptil fem inviterte førere. Smart, ikke sant?

Kontakt forhandleren for å få koblet til din nye Honda.