8 ting du må huske på når du tester en ny bil

15. oktober 2021

8 ting du må huske på når du tester en ny bil

Selvfølgelig er det morsomt og spontant stoppe ved bilforhandleren og prøvekjøre en ny bil på vei hjem fra jobb. Men for et mer gjennomtenkt resultat må du planlegge prøvekjøringen. Å vite på forhånd hva du skal se etter under prøvekjøringen er halve jobben.

Skriv en liste. Hva trenger du å gjøre med bilen? Lang pendling til jobb hver dag, kjøre store ting til båten i havnen hver helg? Hvor mange skal du ha plass til? Er det bare deg? Eller skal partneren din, barna og vennene deres også kjøre med deg? Hvilke kvaliteter tror du er viktigst? Skal det være morsomt å kjøre, drivstoffeffektivt eller enkelt å parkere? Skriv ned alle poengene du kommer med og rangere dem, slik at du lettere kan velge riktig bil å prøvekjøre. Del gjerne listen i ting som du synes er helt nødvendige at bilen skal ha, og som bare er morsomst å ha, men som kan droppes.

Sjekk på nettet. Sjekk hvilke forskjellige modeller som er tilgjengelige, slik at du bestiller tid for en prøvekjøring med bilen som passer best for dine behov.

Les videre. Hvis du vet hvilken modell du vil prøve, kan du lese om forskjellige funksjoner slik at du kan teste dem og stille bedre spørsmål på stedet.

Prøv funksjoner i bilens utstillingsrom. Sitt i førersetet og bli grundig kjent med dashbordet, displayet og rattet. Sitter du komfortabelt og er det enkelt å justere setet og bakspeilene? Gå rundt bilen og se på den fra forskjellige vinkler, åpne bakdørene, test baksetet og gå gjennom bagasjerommet ordentlig. Sitter barna godt i baksetet?

Test når du kjører. Ta deg tid til å teste og kjenne på alle delene og funksjonene. Et bilkjøp er sannsynligvis en av de største private investeringene du gjør i livet ditt, så gi prøvekjøringen riktig tid.

Kjør i forskjellige miljøer. Test bilen i en lengre periode slik at du får tid til å kjøre den i bytrafikk, på motorveien og på landeveien. Er bilens forskjellige kontroller intuitive, slik at du enkelt kan håndtere dem mens du kjører?

Tryggest prøvekjøring. En autorisert Honda-forhandler vet mest om alle Honda-modeller. Selgeren gjør gjerne en anmeldelse med deg på stedet før det er tid for en prøvekjøring. Her får du den beste hjelpen når du vil prøvekjøre drømmebilen din. Ikke fra en bilselger som tilfeldigvis har en brukt Honda i bytte, men faktisk representerer et annet bilmerke.

Ikke haste inn i et kjøp. I tillegg til å prøve ut forskjellige funksjoner og kjøre en sving under en prøvekjøring, er det andre ting du må ta hensyn til før du kjøper. Hvordan skal bilen finansieres? Hvilke garantier er inkludert? Hvor skal du utføre service på bilen? Hvilket tilbehør kan være godt å supplere med? Du vil kanskje prøve å kjøre bilen igjen på et annet tidspunkt? Ta deg tid, les videre og spør forhandleren ordentlig, slik at du føler at du tar den riktige avgjørelsen.

Bestill prøvekjøring