VÅR ELBIL

Velkommen til en ny epoke av kjøring. Det er en spennende fremtid som vi ser frem til, og det vil bli mange spørsmål. Her håper vi at du finner noen av svarene.

Den elektriske epoken er her

Hondas elektrisk bil vil bli lansert i 2020. Følg med på utviklingen og meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta de siste nyhetene.

Er elektriske biler bra for miljøet?

Er elektriske biler grønne?

Er en elektrisk bil virkelig miljøvennlig hvis energikilden er et oljefyrt kraftverk? En elektrisk bil, ladet av elektrisitet produsert på denne måten, kan godt brenne det samme drivstoffet som en bensindrevet bil, men det brenner mye mindre av det. Selve den elektrisk bilen produserer ikke noe utslipp, noe som er mye bedre for miljøet og menneskers helse ved at det reduserer luftforurensning.

Kan elektriske bilbatterier resirkuleres?

Batteriene som driver elektriske biler (og hybridbiler, for den saks skyld) kan resirkuleres. Batteriene, med deres lette vekt og lengre rekkevidde, er litiumionbatterier – akkurat som med laptoper og mobiltelefoner kan batteriene som driver elektriske biler resirkuleres.

Gir elektriske biler utslipp?

En elektrisk bil har ikke et eksos- eller utløpsrør, og er derfor utslippsfri og kan legitimt klassifiseres som null – noe som garantert vil være gunstig for et bymiljø der lokal luftforurensning er et reelt problem.

Hva er fordelene med å eie en elektrisk bil?

Er elbiler mer effektive?

Basert på pris per kilometer, kan en ren elektrisk bil koste deg mindre enn en tredjedel av en bensin- eller dieselbil. Det er også betydelige skattefordeler og noen flotte offentlige bevilgninger for å hjelpe deg på veien.

Krever elbiler en rushtidsavgift?

Det er opptil hver enkelt kommune å fastsette en eventuell rushtidsavgift for EL-biler. For opplysninger om dette, kontakt din bostedskommune.

Trenger elektriske biler olje?

Elektriske biler er generelt billigere å vedlikeholde, og ingen olje kreves. Det betyr at de ikke trenger regelmessig oljeskift, i motsetning til bensin biler som trenger regelmessig, og noen ganger dyr, service.

Trenger elektriske biler service?

Helt elektriske biler har vanligvis bare disse hovedkomponentene: den elektriske motoren, en innebygd lader, batteriet og en omformer. Dette er en av hovedgrunnene til at det koster mindre å utføre service på elektriske biler. Sammenlignet med en vanlig bensin- eller dieselbil krever de mindre vedlikehold. Elektriske motorer har vist seg å være svært pålitelige, og krever lite oppmerksomhet.

Trenger elektriske biler en PKK?

Elektriske biler må bestå PKK – i likhet med alle andre kjøretøyer etter 4 år, så annet hvert år. Hovedforskjellen er selvsagt at det ikke er noen utslippstest. Alt annet slik som bremser, fjæring, lys, styringskomponenter og lagre osv. ... gjelder fortsatt.

Tre-fjerdedels front mot Honda Urban EV-konsept, interiør.

Hvordan føles det å kjøre en elektrisk bil?

Hvordan fungerer elektriske biler?

Det er ingen gir i en elektrisk bil, det er et direkte drivverk – rett til hjulene. Bare trykk på gasspedalen, og du får jevn strøm umiddelbart fra elmotoren. Det er rent, effektivt og gir sterk ytelse med null utslipp.

Er elektriske biler manuelle eller automatiske?

Elektriske biler trenger ikke en flerhastighets, manuell eller automatisk girkasse. I motsetning til forbrenningsmotorer har elektriske motorer et meget stort kraftbånd – de kjører ved et høyt turtall –  og en enkel, likevektig overføring er alt som trengs.

Trenger elektriske biler en girkasse?

Elektriske biler har ikke gir, fordi de får sin drivkraft direkte fra den elektriske motoren. Ingen kløtsj er nødvendig, siden den elektriske motoren kan produsere dreiemoment fra 0 turtall og oppover.

Hvor langt kan en elektrisk bil kjøre?

Utvalget av elektriske biler på veien blir i disse dager stadig bedre gjennom forbedringer i batteriteknologi. I dag kan rene elbiler enkelt kjøre i over 100 kilometer på en enkelt ladning, og noen av de nye modellene har en kapasitet på nærmere 200 kilometer eller mer.

Hvordan lades elektriske biler?

Kan elektriske biler lades hjemme?

Du må installere en stikkontakt hjemme og planlegg reisen din slik at du kan lade bilen når det er nødvendig under lengre kjøreturer. Når din elektriske bil forteller deg at batteriet er lavt, plugger du den enkelt og greit inn i kontakten. Det er så enkelt ... som å plugge inn kjelen.

Er det gratis å lade elektriske biler?

Generelt om kostnadene ved lading av EL-bil: Svaret får vi ved å kombinere strømpris og bilens batterikapasitet. Dette høres kanskje komplisert ut, men ved hjelp av et par huskeregler blir det forhåpentligvis litt enklere å forstå. Som kjent for mange varierer strømprisen gjennom året. Derfor tar vi utgangspunkt i en omtrentlig pris for strøm, nettleie og avgifter som vil være på ca. 1,00 kr pr. kWh.                                                 

For en bil som har 30kW batterikapasitet vil det koste i underkant av kr. 30,00 for full lading

 

Er alle elektriske ladere de samme?

Nei, det er to typer, og de kalles ganske enkelt Type1 og Type 2, men det finnes en universell type som passer til begge deler. De fleste av dagens elektriske biler bruker en standard som heter J1772 for 110V og 240V for lading, som er det alle offentlige ladere er basert på.

Hvordan installerer jeg et ladepunkt for elektriske biler?

Det beste du kan gjøre er å kontakte en sertifisert installatør. Dette vil sikre at hjemmeladeren din blir montert etter den høyeste sikkerhetsstandarden.

Hvor lang tid tar det å lade opp et elektrisk kjøretøy?

Tiden det tar å lade en elektrisk bil kan være så liten som 30 minutter eller opptil 12 timer. Det er helt avhengig av størrelsen på batteriet og hastigheten på ladepunktet.

Hva skjer når en elektrisk bil går tom for batteri?

Det samme som skjer med en bensin- eller dieselbil; du kommer til å stoppe. Eiere av elektriske biler har imidlertid en tendens til å være mer bevisst på forbruket sitt enn eiere av besinbiler, og elektriske biler har en måler, på samme måte som bensindrevet bil, for å gi deg god tid med hørbare og visuelle advarsler når batteriet begynner å bli lavt.