Honda Civic Hybrid lanseres i år

4. april 2022

Honda Civic Hybrid lanseres i år

Hondas klassiske hatchback-modell Civic feirer 50 år med en ny generasjon som har Hondas hybridteknologi. Eksepsjonell dynamikk og effektivitet loves.

De siste bildene av den kommende Honda Civic-modellen viser et velproporsjonert og tiltalende design som forventes å tiltrekke seg mange bilkjøpere. Som modell har Civic solgt utrolige 27,5 millioner eksemplarer siden starten i 1972.

Den helt nye Civic Hybrid er den ellevte generasjonen av denne ikoniske bilen. Her blandes sterk ytelse og effektivitet med forbedret interiørkomfort, visuell appell og generelt god brukervennlighet.

En elegant, sporty silhuett kjennetegner den nye modellen. Panserlinjen er senket med 25 mm sammenlignet med forrige generasjon mens glassflaten er økt for å skape et lett og luftig interiør. A-stolpen, den mellom panseret og fordøren, er flyttet lenger bak for å gi bilen mer velbalanserte proporsjoner og et bredere og mer selvsikkert utseende.

Kupeen er større og mer komfortabel enn før. Bakluken er lettere å åpne og lukke. Innvendig har føreren et bredere synsfelt som gir en luftig og åpen følelse. En fin detalj er luftventilens honeycomb-mønster av metall som går langs hele instrumentpanelets bredde. Den sentrale berøringsskjermen er økt til ni tommer og flyttet oppover for å minimere øyebevegelser. I Advance-modellen har førerdisplayet et 10,2-tommers HD LCD-panel i farger for bedre synlighet, og i tillegg tolv førsteklasses Bose-høyttalere montert for en behagelig lydopplevelse.

Hondas utprøvde hybridteknologi er standard. Det er en to-liters motor med direkte innsprøytning i kombinasjon med to elektriske motorer. Maksimal utgangseffekt er 184 hestekrefter (135 kW) og 315 Nm dreiemoment for den elektriske motoren. Bilen bytter sømløst og automatisk mellom kjøremodusene EV, Hybrid og Motor. Føreren har fire kjøremoduser å velge mellom: Eco, Normal, Sport og nye Individual, som gjør det mulig for sjåføren å tilpasse kjøretøyets respons etter behov.

Målet med nye Civic er å klare et karbondioksidutslipp på under 110 gram per km i WLTP-testing, tilsvarende et forbruk på under 5 l/100 km.

Helt nye Civic er utstyrt med Hondas utvidede sikkerhetspakke SENSING. Et nytt forovervendt kamera med 100-graders vidvinkel og forbedret gjenkjenningsteknologi forbedrer Civics evne til å identifisere fotgjengere, veilinjer og andre kjøretøy, inkludert motorsykler og syklister. Andre ekstra sikkerhetsfunksjoner inkluderer blindsoneinformasjon og et antikollisjonsbremsesystem.

Den nye Civic Hybrid lanseres i Europa høsten 2022.

Hvis du er interessert i å motta fortløpende informasjon om nye Civic, kan du registrere e-postadressen din her.