Blue skies for our children

Blant de ledende bilprodusentene har Honda alltid vært i forkant når det gjelder å sette strenge miljø-mål for både modeller og selve produksjonen. Konsernet har lovet å redusere CO2-utslippet fra alle produktene sine med totalt 30 prosent frem til 2020. Samtidig ble et nytt, globalt miljøsymbol lansert.

Samtidig som Honda offentliggjorde sin nyeste miljø-rapport for 2011 passet selskapet på å informere om sine betydelig strengere miljømål.

Siden 2006 har Honda hatt et frivillig mål om å redusere CO2-utslippene med 10 % frem til 2010, med utgangspunkt i nivåene fra år 2000.

Da kravene ble oppfylt i 2010, førte det til at Honda har satt enda strengere krav til seg selv. Nå har selskapet som mål å redusere CO2-utslippene med 30 % frem til 2020 sammenlignet med år 2000.

De som kjenner Hondas historie vet at selskapet var tydelige på at selskapets produkter og selve produksjonen skulle ha minst mulig miljøpåvirkning allerede på 1960-tallet. I 1966 innledet Honda et forskningsprosjekt med den overgripende mål-setningen å bevare ”Blue Skies for Our Children”.

Nå er målsetningen gjort om til et slagord og inngår som en del av det grafiske symbolet Honda har laget for bruk både internt og eksternt ved ulike miljøaktiviteter i hele verden.

Symbolet representerer jorden og solen med blå himmel, frisk luft, rent vann og grønt land, som er en forutsetning for at mennesker på jorden skal kunne ha det godt og nyte livet. Den hvite linjen midt i symbolet representerer veien der bevegelse skaper frihet for individet, mens hjertet representerer Hondas tankegang, pasjon og løfte for miljøspørsmål.

Milepæler

1966 Honda starter en forskningsgruppe som får i oppdrag å redusere eksosutslipp.
1973 Drivstoffeffektive Honda Civic CVCC, med betydelig lavere utslipp enn tidligere modeller, kommer på markedet.
1988 VTEC-motoren med variabel ventiltid kommer på markedet. Teknologien ble lånt fra Hondas utviklingsarbeid innen motorsport.
1996 New Dream, drevet av solenergi, vinner World Solar Challenge. Elbilen EV-PLUS lanseres.
1997 Honda Civic GX, som drives av naturgass og strøm, lanseres.
1999 Insight blir den første hybridmodellen som selges i USA.
2001 Honda Civic Hybrid introduseres i Japan og blir den første masseproduserte femseters bilen med hybridteknologi.
2002 FCX blir den første brenselcellebilen i verden som leases ut til et begrenset antall kunder i USA og Japan.
2004 Accord Hybrid har premiere i USA som første bil i verden med V6 hybridmotor.
2006 Honda Civic Hybrid kommer for salg i Norden. Andre generasjons drivstoffcellebil, FCX Concept, vises frem under Tokyo Motor Show. Honda Research Institute lykkes med å utvinne etanol fra risstilker og skogsavfall.
2008 FCX Concept baner vei for masseproduksjon av FCX Clarity, som også leases ut til et begrenset antall kunder i USA og Japan.
2009 Femdørs Insight lanseres og blir den første hybridmodellen som topper salgsstatistikken i Japan i en måned.
2011 Honda lover å redusere CO2-utslipp fra alle sine produkter med totalt 30 prosent innen 2020. Hondas nye miljøsymbol lanseres sammen med slagordet ”Blue Skies for Our Children”.
2012 Nye Honda Civic lanseres våren 2012. Denne høsten kommer også fjerde generasjon av Honda CR-V. Hondas globale salg av hybridbilder passerer million-merket i løpet av september.
2013 Denne våren ble Honda Civic 1,6 i-DTEC lansert, Hondas nye, lille dieselmotor med 120 hk, 94 g CO2/km og et drivstoff-forbruk på 3,3 l / 100 km ved blandet kjøring. Denne høsten ble også CR-V lansert med denne lille dieselmotoren, noe som gir Honda CR-V et drivstoff-forbruk på 4,5 l / 100 km ved blandet kjøring og 119 g CO2/km.